дом Общество Все повече хора поръчват храна вместо да готвят

Все повече хора поръчват храна вместо да готвят

0
ДЯЛ

Доставката на храна е услуга, която се радва на нарастваща популярност и у нас. Все повече са хората, които избират да поръчат онлайн храна за вкъщи, вместо да отделят време, за да си я приготвят сами. Според направено проучване, компанията лидер в този сектор у нас е отчела троен ръст на поръчките, направени в пика на извънредното положение. На какво се дължи големият интерес към тази услуга и какви предимства предлага тя на потребителите?
Извънредната ситуация променя навиците на потребителите

Глобалните мащаби, в които се разпространи COVID-19 тотално преобърнаха живота и навиците на хората. Световните лидери избраха да приложат строги мерки с цел да минимизират щетите, които вирусът ще нанесе върху населението. Това доведе до ситуация, в която много хора бяха затворени в домовете си в продължение на седмици и месеци.
България също не направи изключение и въведе комплект от противоепидемични мерки. Спазването на социална дистанция ограничи излизането навън, затвори ресторанти и накара хората да предпочетат онлайн пазаруването вместо реденето на опашка в големите хранителни вериги. Не е учудващо, че в това положение, поръчката на храна и доставката до вкъщи се превърнаха във все по-предпочитана алтернатива.
Какви са предимствата да поръчате храна за вкъщи?

Поръчването на храна онлайн носи много предимства за потребителите, което е още една от причините за нарасналото търсене. Според прогнозите, интересът към тази услуга се очаква да продължи да расте и този относително нов потребителски навик да се превърне в устойчива тенденция в следващите години.
Едно от големите предимства е удобството, което този тип услуга предоставя. Потребителите могат да поръчат храна, като използват платформата на доставка. В нея са събрани много от ресторантите и заведенията за хранене в града и от тяхното меню могат да изберат и поръчат специалитети за вкъщи. Това лесно може да стане през мобилния ви телефон, таблет или компютър. Формата за регистрация е опростена, а веднъж след като я направите, вашите данни за поръчка може да бъдат запазени и не се налага да ги въвеждате всеки път, когато решите да поръчате.
В забързаното ежедневие, хората все по-малко имат свободно време и това несъмнено оказва влияние върху услугите, които избират да ползват. Тези, които спестяват време са винаги с приоритет. Доставката на храна е именно такава услуга. Докато чакате поръчката да пристигне, имате възможност да си починете, да обърнете повече време на близките си или да свършите някое от изостаналите домашни задължения. Не ви се налага да ходите до магазина и да стоите пред котлона, а след като приключите с яденето, няма нужда да миете множество съдове или да почиствате кухнята от създадената суматоха.
Намалява контакта с хора, а вие може да се насладите на вкусно хапване от уюта на дома си. В извънредната ситуация много хора предпочитат да вечерят вкъщи, отколкото да излязат навън и да бъдат социални. Това е напълно разбираемо предвид създалото се положение и потенциалните рискове за здравето. Foodpanda предлагат възможност за безконтактна доставка, а тук може да поръчате храна от любимите си ресторанти в Шумен: https://www.foodpanda.bg/city/shumen.
Определено доставката на храна е удобен и лесен начин да разнообразите менюто си и да хапвате вкусни специалитети, без да губите време в приготвянето им. Най-голямата платформа за доставка на храна в България се грижи за клиентите си под формата на ваучери, отстъпки, промоции, кампании, кодове за намаление и много други. В момента горещата оферта е код 10panda за 10лв. отстъпка за нови потребители, която е валидна до 31.07.2020

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияНека Курбан Байрам донесе във всеки дом мир и благоденствие!
Следваща статияОбщото събрание на Асоциацията по ВиК не одобри инвестиционната програма на дружеството

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here