дом Общество Внимание, пчелари: Пръскат с препарати за растителна защита!

Внимание, пчелари: Пръскат с препарати за растителна защита!

0
ДЯЛ

Пръскат с препарати за растителна защита, уведомяват от пресцентъра на Община Шумен. Третираните площи са в землищата на Шумен и квартал „Дивдядово“. Местната управа предупреждава собствениците на кошери в тези райони да вземат мерки за опазване на пчелите.
От 6 до 8 юли 2019 г. от 7.00 до 10.00 часа и от 18.00 до 10.00 часа на сливи във фенофаза – нарастване на плода, срещу сливов плодов червей и късно кафяво гниене. Пръскането ще се извърши с наземна техника с препаратите: ВАЗТАК НОВ 100 ЕК при доза 0,125 кг/дка с карантинен срок 7 дни и СИСТАН ЕКОЗОМ при доза 150 мл./дка с карантинен срок 14 дни. Подлежащи на третиране са терени в местностите „Куванлък” – 7 дка и „Горен сусурлук” – 8 дка.
Съгласно чл.10 от Наредба 13 от 26.08.2016 г. на МЗХ, собствениците на пчелни семейства са длъжни да предприемат мерки по опазване на пчелните семейства от отравяне в съответствие с указанията на комисията по чл.6 от Правилника за организацията и дейността на постоянните комисии / назначени по чл.36, ал.1 от Закона за пчеларството /по общини за осъществяване на профилактика на заболяванията и опазване на пчелните семейства от отравяния/ Обн. в ДВ бр.98 от 5 ноември 2004 г. /
За повече информация: тел: 0888996222 – „КИММС” ЕООД и 054/857 710 – Община Шумен.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияСлънце, но на места са възможни летни бури
Следваща статияДнес се навършват 90 години от рождението на писателя Тончо Жечев

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here