дом Общество Включете се! Поредно голямо събиране на капачки се организира в Шумен

Включете се! Поредно голямо събиране на капачки се организира в Шумен

0
ДЯЛ
dav

Инициаторите на благотворителната кампания „Капачки за бъдеще“ организират поредната акция в полза на болниците в малките общини. Събитието в Шумен ще се проведе на 28 септември от 10.00 до 14.00 часа в Шоурум „Прего“ на ул.“Васил Левски“ №6.
Преди по-малко от две години никой не подозираше, че съществува огромен проблем с кувьозите с малките населени места. Лекарите в не една и две общински болници бяха принудени да приютяват и да се грижат за недоносените бебенца в 30-40 годишни кувьози.
Мартина Йорданова и Лазар Радков, като на шега стартират кампания за събиране на капачки с цел подмяна на най-старите и амортизирани кувьози в общинските болници.
Днес този проблем е на прага да бъде решен. И то не от институциите, а от група млади хора, които преди по-малко от две години стартираха кампания за събиране на пластмасови капачки, съобщават организаторите на благотворителната кампания.
До момента, благодарение на същите тези хора са рециклирани над 140 000 кг пластмаса и дарени 11 кувьоза в градовете Червен бряг, Чирпан, Ботевград, Нова Загора, Троян, Кнежа , Левски, Бяла Слатина, Мездра, Първомай и Харманли.
Буквално преди няколко дни – в Деня на Независимостта, даряват кувьоз №12, който е транспортен и ще се използва и в двете болници във Велинград и ще покрива цялата община. Освен него съвсем наскоро са пристигнали още четири транспортни кувьоза, закупени със средства от кампанията, които ще дарят в рамките на следващите няколко седмици в четири малки болници, на които често им се налага да транспортират недоносени бебенца или такива с други проблеми, увити в одеяло на задната седалка на лека кола.
“Aко успеем да направим много силна кампания – със сигурност ще подменим всички най-стари кувьози в малките болници, затова подкрепете ни на събитието във вашия град”, призовават Лазар и Мартина.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияДвама младежи от село Гусла загинаха при катастрофа с мотор
Следваща статияЛюбомир Христов: Ще продължим да градим Шумен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here