дом Други ВиК Асоциация-Шумен ще отчете дейността си

ВиК Асоциация-Шумен ще отчете дейността си

0
ДЯЛ

Годишният отчет за дейността на Асоциацията по ВиК на обособената територия, обслужвана от „Водоснабдяване и Канализация – Шумен” ООД, през 2020 г. ще бъде обсъден на редовно заседание. Дневният ред съдържа още две точки – приемане на отчета за изпълнението на бюджета на Асоциацията за 2020 г. и гласуване на бюджет за 2021 г.
От депозирания отчет за дейността се вижда, че Подробният инвестиционен план на ВиК – Шумен за 2020 г. е отхвърлен на два пъти – на 31 юли и на 3 ноември. Не е прието и предложението вноската на държавата в бюджета на Асоциацията да се повиши от 20 000 на 25 000 лв. През декември обаче Водната асоциация е информирала общините от Шуменска област за извършените инвестиции от „Водоснабдяване и Канализация – Шумен” ООД.
Операторът е представил в последния възможен ден – 15 април, годишен доклад за дейността си за 2019 г., но не и изискуемите по договора за поддържане, стопанисване и експлоатация на водопроводните системи финансов отчет и одиторски доклад.
Заради засушаването през юни от Асоциацията са отправили препоръка към промишлените абонати да започнат приоритетно да използват собствени водоизточници, но се става ясно колко от тях са я изпълнили.
В отчета е записано още, че през миналата година са получени 120 клиентски жалби и сигнали, но няма информация нито какво е естеството им, нито каква част от тях и в какъв срок са решени.
ВиК Асоциация-Шумен е работила през миналата година в условията на експертен дефицит. На 5 март 2020 г. след конкурси са назначени главен секретар и експерт, но на 3 август главният секретар е напуснал по взаимно съгласие. Към момента Асоциацията има само един щатен „експерт ВиК”, който изпълнява служебните задължения и на главен секретар.
57 142 лв. е бил бюджетът на ВиК Асоциацията за 2020 г., от които са изразходвани 26 907 лв. Предложението за бюджет за 2021 г. отново е в размер на 57 142 лв., 20 000 лв. от които ще осигури държавата, а останалите средства – десетте общини, членуващи в Асоциацията, съобразно техния дял.
Асоциацията по ВиК на обособената територия, обслужвана от „Водоснабдяване и Канализация – Шумен” ООД, ще проведе първото си за годината редовно заседание на 5 март.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияКметът на Велики Преслав заряза лозе край града
Следваща статияРазрешават присъствените учебни занятия за ученици от V до XII клас

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here