дом Спорт Виктор Серафимов отново с повиквателна за националния отбор на България

Виктор Серафимов отново с повиквателна за националния отбор на България

0
ДЯЛ

След отличния сезон, който направи с екипа на баскетболен клуб „Шумен“, Виктор Серафимов получи повиквателна за младежкия национален отбор на България до 20-годишни. Това съобщиха от ръководството на клуба.
Юношата попада 3 поредни години в разширения състав на България при подрастващи, като контузии му попречиха да участва на европейските първенства през изминалите две години.
Старши треньорът на националния отбор до 20 г. – Васил Христов и помощникът му Венцислав Стоев са забелязали отличните умения на Виктор и го включват в разширения състав на младежката формация. Досега Серафимов получаваше повиквателни за отборите до 16 г. и до 18 г. Освен юношата на „Шумен“, в разширения състав за Европейското, което ще се проведе в Португалия от 12 до 21 юли тази година, са повикани още:
Лъчезар Димитров – „Академик“-София
Лъчезар Везирски – „БУБА Баскетбол“
Александър Давитков – „Партизан“-Сърбия
Ивайло Тонев – „Берое“
Евгени Василев – „Берое“
Мартин Сотиров – „Академик Бултекс“
Борислав Младенов – „Римини“-Италия
Марин Маринов – Балкан
Костадин Лазаров – „Академик“-София
Александър Матушев – „Ямбол“
Цветомир Чернокожев – „Академик“-София
Николай Михайлов – „Академик“-София
Александър Кръстев – „Черно море Тича“
Павел Антонов – САЩ
Мартин Стефанов – „Черно море Тича“
За съжаление двама от най-добрите български баскетболисти на тази възраст – Иван Алипиев и Кръстан Кръстанов няма да могат да се присъединят към тима.
Христов и помощникът му Венцислав Стоев събират групата от играчи в Правец на 4 юни. Предвидени са контроли с Израел, Македония, Швеция, след които ще стане ясен и съставът за европейското. В Португалия българите са в група с Чехия, Албания, Румъния и Финландия.
Снимка: shumenbasket.org
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияКъм 12.30 часа: Най-активно гласуват в Никола Козлево, най-слабо – в Шумен
Следваща статияПроверяват повечето секционни комисии в Хитрино

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here