дом Политика Венцислав Венков, кандидат за кмет от БСП: Предлагаме на шуменци различен подход...

Венцислав Венков, кандидат за кмет от БСП: Предлагаме на шуменци различен подход в управлението на града

0
ДЯЛ

Кандидатът на БСП за кмет на Шумен Венцислав Венков бе представен днес. Той е дългогодишен кореспондент на в. „24 часа“, телевизионен водещ, областен управител. А сега е изпълнителен директор на Българо-турската търговско промишлена палата.
„Когато трябваше да взема решение дали да се кандидатирам или не, в себе си трябваше да изясня личното си отношение към основния ни политически опонент ГЕРБ. В никакъв случай не приемам хората, които членуват или симпатизират, като наши врагове. Тук става дума за различен подход, който ние бихме предложили на шуменци за управлението на града“, заяви Венцислав Венков.
Той има наблюдението, че в последните дни в града се наливат средства за много неща. Нищо лошо, ако така беше регулярно през годините, сподели кандидатът за градоначалник. И добави, че се сключва една сделка – ние ви даваме едни неща, а вие ще гласувате за нас на тези избори. Тези средства идват от нашите данъци, т.е. всеки шуменец си плаща, за да го управляват от една политическа сила, анализира Венков оживлението месец преди вота на 27 октомври.
Сред дейностите с пиар ефект Венков открои изграждането на Градския стадион за 12 милиона лева. Когато депутатът от БСП Иван Иванов попитал в Народното събрание дали е постъпил проект за финансиране отговорът на спортния министър бил лаконичен – такъв проект няма. До този момент никакъв проект от Шумен не е постъпвал. Преведено на кампаниен език означавало „ние ви показваме един проект за милиони, а от вас зависи дали ще го финансираме в един момент“.
Държавата прехвърли на общините много дейности, които не са в нейните правомощия, отчете Венков и уточни че става дума за неща, които са конституционно задължение на държавата А в последните години дофинансирането на общинските бюджети зависело от една и съща политическа сила. Сред оригиналните проекти, които ще бъдат предложени на младите хора, са такива свързани с оползотворяването на свободното време. Както и подредбата на града, водния сектор, пътната инфраструктура и в социалната сфера.
Венков е втори в листата със съветници, след председателя Веселин Пенчев. Заложено е на експерти и разпознаваеми хора с имидж. Хора, които да привлекат гласове.
На избираеми места са бившият зам.-кмет по екология инж. Иван Йонков, Лили Петрова – юрист, кардиологът Валентин Петров, Живка Тонева – от гражданската квота и бившият зам.-кмет по стопански въпроси инж. Митко Киров.
Венков отчете като необичайно и объркващо за избирателите, че в левия политически сектор за гласовете на шуменци ще се състезават трима кандидати.
А председателят на БСП Шумен Веселин Пенчев обяви, че бившият кмет вече бил изключен от БСП, заради кандидатирането си.
Потърсен за коментар, Костов категорично отрече. „И да се появи такова решение, веднага го отнасям пред Ревизионната комисия“, заяви той.
По думите на лидера, Костов обяснил на снощното заседание на Общинския съвет, че съзнава в каква ситуация е изпаднал, но не се разкайвал.
Все пак не било късно Костов да се дерегистрира в ОИК.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияОДМВР- Шумен с инициативи в Европейския ден без загинали на пътя
Следваща статияМестната коалиция ДБГ в битката за Шумен с листа от юристи, учители и общественици

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here