дом Прогноза за времето Валежи над 22 литра и снежна покривка до 14 сантиметра в Шуменско

Валежи над 22 литра и снежна покривка до 14 сантиметра в Шуменско

0
ДЯЛ
Снимка: 24shumen.com

Валежи над 22 литра на квадратен метър са паднали в Шуменско през изминалото денонощие. Снежната покривка в региона достига до 14 сантиметра. Това съобщиха за 24shumen.com от Хидрометеорологичната обсерватория в Шумен.
Най-много валежи на квадратен метър – 22.2 литра до 8.00 часа тази сутрин е паднал в община Велики Преслав. На места образуваната снежна покривка достига 3 сантиметра. Най-много сняг е натрупал в община Никола Козлево – 14 сантиметра, а количеството на валежите е 10 литра на квадратен метър.
В община Шумен снежната покривка на места достига 12 сантиметра. През последното денонощие количеството на падналите валежи е 9.2 литра на квадратен метър.
В община Нови пазар няма образувана снежна покривка. Там валежите са предимно от дъжд, а количеството е 7.6 литра.
9 сантиметра е снежната покривка в района на община Върбица, като валежът там е 21 литра на квадратен метър.
В района на село Риш натрупалият сняг е 7 сантиметра. Количествата на валежите там е 16. 4 литра на квадратен метър.
13.5 литра са падналите валежи в община Смядово, като снежната покривка на места е 3 сантиметра.
В община Каолиново най-много валежи са паднали в района на село Тодор Икономово – 7.6 литра, а снежната покривка достига до 6 сантиметра.
Количеството на валежите в община Венец е 10.9 литра на квадратен метър. Снежната покривка е 11 сантиметра.
Днес и утре валежите ще продължат. В момента температурите в областта са положителни и преваляванията са от дъжд. Във вечерните часове с понижаване на градусите се очаква дъждът да премине в сняг.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияСледващата седмица решават дали да облекчат COVID мерките преди 31-ви януари
Следваща статияЗатвориха пътя за Стария град поради нападали клони на пътното платно

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here