дом Политика БСП лидер пред изключване, включен в листата на друга партия

БСП лидер пред изключване, включен в листата на друга партия

0
ДЯЛ

Най-сериозната партийна санкция – изключване от партията тегне като Дамоклиев меч върху лидера на БСП в Хитрино – Красен Василев.
„Още не сме стигнали дотам, но Уставът на партията ни го позволява, при положение, че наш член е включен в листата на друга партия, както в случая“, заяви за 24shumen.com областният председател на БСП Николай Николов.
„Истината лъсна пред другарите“ по време на обсъждане с коалиционните партньори на листата с кандидати на социалистическата партия, споделиха активисти.
Междувременно на партийното ръководство отдавна е било известно, за“ извършеното предателство от лидера им в Хитрино“. Василев бил включен на избираемото седмо място в листата за съветници на коалиция ДОСТ – БЗНС, чийто кандидат за кмет е настоящият управник на общината Нуридин Исмаил. И освен това работел във фирма „Зърнени храни“, заедно със сегашния председател на Общинския съвет Мустафа Ахмед. Жена му пък била на работа в Общината.
„Да така е, негов избор е. Но той не контактува изобщо с нас, като коалиционни партньори. Не ни уведоми, че се е договорил за място в листата на коалицията. Именно това е причината да издигаме само съветници, а не и кандидат за кмет на Хитрино“, сподели Любомир Пашов. Той е водач на листата от коалиционния партньор Комунистическа партия на България“ с лидер Александър Паунов.
Недоволно от създадената скандална ситуация партийното ръководство поканило Василев да върне документацията и печата на организацията.
„До провеждането на отчетно-изборна конференция на структурата сме избрали двама съпредседатели“. Отиваме на избори“, обяви лидерът Николай Николов.
„Още какви ли не сюрпризи, като този ще ни връхлетят и по време на изборите, нямам представа. Но е грозен този ход, да отидеш в листата на друга партия, с ценности, различни от тези на БСП. Най-малкото не е морално“, коментират в шуменската организация на социалистите.
„Лични са ми мотивите да вляза в листата на коалиция ДОСТ – БЗНС. Не мога да говоря“, заяви пред 24shumen.com Красен Василев, потърсен за коментар на ситуацията.
Снимка: Община Хитрино
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияНаселени места и райони с прекъсвания на тока
Следваща статияОгнеборци спасиха вила от опожаряване в местността „Байчов кладенец“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here