дом Здраве Ботевци са носители на приза „Училище на здравето“

Ботевци са носители на приза „Училище на здравето“

0
ДЯЛ

Призът „Училище на здравето“ в първото издание на конкурса спечели Професионална гимназия по Механотехника, електроника, телекомуникации и транспорт „Христо Ботев“.
Отличени са и проектите на СУ „Йоан Екзарх Български“, СУ „Сава Доброплодни“ и НУ „Княз Борис I“ от гр. Шумен, които печелят предметни награди за учениците участници в конкурса.
Конкурсът бе организиран от Общинският здравен център, Регионалната здравна инспекция и доброволците от младежката организация към Български червен кръст в Шумен. Надпреварата „Училище на здравето“ стартира на 1 ноември 2018 година.
Целта на кампанията бе реализиране на дейности по промоция на здравето и профилактика на болестите в рамките на Националната програма за превенция на хроничните незаразни болести 2014-2020 г. Основната подцел на инициативата беше провеждане на дейности в училищата, свързани с превенцията на най-често срещаните рискови фактори: тютюнопушене, злоупотреба с алкохол, зависимости нездравословно хранене и ниска физическа активност, които са широко разпространени в България.
За участие в инициативата бяха поканени учениците от 1 до 12 клас на всички училища от област Шумен. Предварително обявеният регламент за участие включваше провеждане на разнообразни прояви от и за учениците в рамките на учебната 2018-2019 г. и презентирането им по три основни елемента: образователен, спортен и креативен елемент.
Реализираните проекти на училищата участници в първото издание на „Училище на здравето“ вече са обсъдени и класирани от 3-членно независимо жури, по критерии, които бяха зададени предварително и на участниците в инициативата. По покана на организаторите в състава на журито се включиха – екип на Комплекс за социални услуги за деца и семейства – Шумен, журналист от Радио Шумен и представител на боксов клуб в Шумен.
Днес кампанията бе финализирана с връчване на приза „Училище на здравето“ в ПГМЕТТ „Христо Ботев“.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияВръчват удостоверението за избор на кмет на Любомир Христов
Следваща статияПрезидентът върна на ВВС предложението за назначаване на Иван Гешев за главен прокурор

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here