дом Здраве Борисов: Следващите 2-3 седмици ще е пикът на пандемията! Замразяваме заплатите на...

Борисов: Следващите 2-3 седмици ще е пикът на пандемията! Замразяваме заплатите на депутатите!

0
ДЯЛ

Премиерът Борисов замразява депутатските заплати!

Следващите 2-3 седмици ще е пикът на пандемията. Все по-тежко ще става, заяви премиерът Бойко Борисов.
Премиерът и Медицинският експертен съвет към правителството дадоха съвместен брифинг, на който беше представен доклад на Съвета.
„Колкото и да не им се стои на хората вкъщи – тези три седмици са критични. Да се мобилизираме. Още нямаме този в пик в болниците, да няма къде да приемаме хората. От Сингапур до Великобритания, България се дава като добър пример“, каза министър-председателят.
Внасяме законопроект за замразяване на депутатската заплата, обяви Бойко Борисов.
От вчера заплатите на народните представители са вече по 4 248 лева, което е с 375 лева повече от сумата, която получаваха през предходните три месеца. Това е основната заплата без разнообразните финансови бонуси за представителите ни в Народното събрание.
Борисов изрази категорично несъгласие с апела на професори от Медицинския съвет, който сформира, хората да се пуснат на работа, за да изградят този колективен имунитет.
Премиерът е категоричен, че такова говорене демобилизира хората, защото ги настройва против ограничителните мерки за социална изолация. „Всяка мисъл – дайте ще пуснем младите напред това, означава да казваме: „ей тия ще умрат, другите ще живеят, с уважение към проф. Мангъров. Да кажем, някои деца ще умрат, аз няма да си пусна моето.
Великобритания и другите се отказаха незабавно, когато хората им започнаха да мрат. Изобщо не съм съгласен с това, което демобилизира хората“, изригна Борисов. „Кажи колко ще умрат, поеми ангажимент с титлата си, с името си, ей тия ги посочи, кажи колко ще умрат“, обърна се той към проф. Мангъров.
Дай Боже, три дена да имаме подред намаляване на случаите на болните, рязко ще издърпаме мерките назад, каза той.
Няма към този момент доказан надежден тест в света. Длъжни сме да изчакаме такъв. След две – три седмици има оптимистични варианти, че ще се създаде такъв. Стотици милиони такива трябва да се произведат, трябва технологично време. След като мине пикът знаем, че трябва масово да тестваме хората. В момента света мисли, произвежда, и когато има, ще тестваме по 20, по 30 000 на ден, заяви премиерът.
Не е проблем в парите за тестовете, проблемът е в надеждността, допълни той.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияНови пазар без вода
Следваща статияОбявиха процедура за кандидатстване по общински фонд „Култура“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here