дом Общество Борисов от Брюксел: Харчим 120 000 лева на ден за тестове, карантината...

Борисов от Брюксел: Харчим 120 000 лева на ден за тестове, карантината става 10 дни

0
ДЯЛ

„Разпоредил съм да намалят карантината на 10 дни. В момента лекарите тестват колкото е необходимо, затова на ден държавата харчи над 120 000 лева за тестове“.
Това обяви от Брюксел премиерът Бойко Борисов. Той апелира към отговорност и самоконтрол на гражданите на обществените места. Премиерът изрази убеденост, че децата трябва да ходят на училище и че е важно да се пази психичното здраве на хората. В този контекст Борисов е разпоредил на министъра на здравеопазването и на министъра на образованието да предприемат необходимите действия, за да бъде намалена карантината от 14 на 10 дни.
„Най-после имаме един общ план за действие срещу COVID-19 от Европейската комисия. Но според мен сме закъснели. Трябваше да го направим още през юли, а не сега в панически действия много от държавите членки да предприемат мерки и да се стига до разнобой в действията“, допълни министър-председателят в началото на втория ден от редовното заседание на Европейския съвет в Брюксел.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияДжигит с „Фолксваген“ прелетя със 160 километра край пътна камера
Следваща статия„Воловци“ почитат своя патрон

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here