дом Здраве БАХБ: Положителна проба за АЧС от намерена мъртва дива свиня в община...

БАХБ: Положителна проба за АЧС от намерена мъртва дива свиня в община Върбица!

0
ДЯЛ

Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) констатира нови случаи на Африканска чума при диви свине в три области.
Намерена е умряла дива свиня на територията на община Върбица.
В землището на доспатското село село Змеица, Смолянска област са намерени умрели две диви свине.
В село Градище, община Стражица, област Велико Търново също е намерена умряла дива свиня.
Взетите проби са потвърдени като положителни за вируса на Африканска чума по свинете (АЧС) от Националната референтна лаборатория в Националния диагностичен научноизследователски ветеринарномедицински институт в София на 8 август.
Това са първите положителни проби на диви свине за Шумен и Смолян.
БАБХ апелира обществото да бъде съпричастно и отговорно към сериозната епизоотична ситуация и да изпълнява мерките за превенция и биосигурност.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статия5 000 дка площи с рапица в Шуменска област са пропаднали
Следваща статияСлънчево с температури до 37 градуса

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here