дом Здраве БАБХ проверява сигнал за загробване на живи прасета в русенското село Сливо...

БАБХ проверява сигнал за загробване на живи прасета в русенското село Сливо поле

0
ДЯЛ

Инспектори от от БАБХ проверяват сигнал за загробване на живи прасета в русенското село Сливо поле. На място е изпратен екип, който да установи какво точно се случва.
Изкопът край селото се намира на метри от птицеферма, зърнопроизводствена база и автосервизи.
Заради африканската чума по свинете в Русе бе свикано спешно заседание на кризисния щаб. В областта заразата придобива бедствени мащаби, съобщи bTV.
Умъртвяването на прасета от свинефермите в Николово и Бръшлен продължава. Предстои съгласуване на терени за загробване на прасета и от третия заразен промишлен комплекс в Голямо Враново. Там се отглеждат 30 000 животни, а мерките за сигурност изискват всички те да бъдат умъртвени. От свинекомплекса отказват да изпълнят крайната мярка засега. Там са убедени, че могат да се справят със заразата.
В Николово и Бръшлен евтаназията на животни продължава. Днес се загробва в землището на село Ряхово.
До момента в района единственият незасегнат от болестта комплекс е в Юделник. Там се отглеждат 16 000 прасета.
В бургаското село Зидарово живеят в страх от екологична катастрофа, след като пет прасета бяха заровени в непосредствена близост до реката. Хлата от селото се притесняват, че водата и почвата ще бъдат заразени.
От Областната дирекция на БАБХ признават, че теренът не е съгласуван с РИОСВ, а мястото е посочено от кмета.
Снимка: Фейсбук
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияС пълен актив точки двама състезатели оглавиха класирането за шахматна купа „Стоян Иванов“
Следваща статияПреславяни стягат протест срещу лошите пътища в общината

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here