дом Политика Ахмед Доган: ДПС е избор на съдба! Не съжалявам, че избрах такава...

Ахмед Доган: ДПС е избор на съдба! Не съжалявам, че избрах такава съдба!

0
ДЯЛ

ДПС е избор на съдба! Не съжалявам, че избрах такава съдба. Рядък шанс за живота на човек е да живее в едно наситено преходно време. Но ако си имал възможността да бъдеш и част от колективната субективност на тези промени е привилегия на съдбата, която трябва да приемеш не като нещо, което ти е дадено даром, а като отговорност. Това бяха част от думите на Ахмед Доган, отправени към празнуващите 30 години от създаването на ДПС. Приветственото слово бе прочетено пред повече от 1 000 души от кърджалийския актьор Мехмед Билял, който е и активист на партията.
„Когато говорим, че ДПС става на 30 години, неволно си спомням, че бях на 30 години, когато започнах изграждането на „Съпротивителното движение“ срещу „възродителния процес“ и на 35 години, когато на бял свят се появи ПП „Движение за права и свободи“. За 30 години ДПС израсна и се превърна в зрял политически субект със завидно присъствие в обществения живот на страната.
В тази връзка две исторически събития не могат да ни се отрекат – първата е организирането на „Майските събития“ през 1989 година, които ускориха падането на комунистическия режим. Втората заслуга е превръщането на ДПС в балансьор на политическия живот и е един от гарантите на мирния преход в България.
Пожелавам на всички Ви да бъдете на равнището на тази осъзната политическа и историческа отговорност в утвърждаването на либералната демокрация в България и в Европейския съюз“, се казва още в приветственото слово на Ахмед Доган, който не се появи лично на тържеството.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияДраконовски мерки на рождения ден на ДПС, всички очакват Доган
Следваща статияСняг и вятър в неделя

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here