дом Общество АПИ: Шофьорите трябва да тръгват с автомобили, готови за зимни условия

АПИ: Шофьорите трябва да тръгват с автомобили, готови за зимни условия

0
ДЯЛ

Шофьорите трябва да тръгват с автомобили, подготвени за зимни условия,тъй като утре се очакват превалявания от сняг в Предбалкана и проходите. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура“.
В събота – 21 ноември се очаква понижение на температурите, а в Предбалкана и високите полета, метеорологичната прогноза е за превалявания от слаб сняг. Очават се слаби валежи в Западна България. Агенция „Пътна инфроструктура“ апелира шофьорите, на които им предстои пътуване в следващите два дни да тръгват с автомобили с подходящи гуми, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, да спазват необходимата дистанция и да не предприемат резки маневри. Блокирането на движението от превозни средства, които не са подготвени за зимни условия, затруднява пътуването на всички останали шофьори и работата на снегопочистващата техника. Областните пътни управления следят метеорологичните прогнози по райони и ще предприемат обработка на настилките в участъците, където има предпоставки за заледяване и хлъзгавост по усойните места.
В поддържането на 20 000 км републикански пътища през зимните месеци ще участват около 3000 снегопочистващи машини- снегорини, техника за разпръскване на пясък и т.н. По опорните пунктове има инертни материали- сол, пяскъ, калциев двухлорид за обработка на настилките, като доставките за зимен сезон 2020/2021 продължават. Всички граждани и транспортни фирми могат да получват информация за актуалната пътна обстановка и зимното поддържане на републиканската мрежа от интернет страницата на АПИ, както и по всяка време на денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието на републиканските пътища.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияАпаратура дари Община Нови пазар на местната болница, подменя се и дограмата на ЦСМП
Следваща статияНапусна ни Красимир Косев

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here