дом Общество Административният съд отхвърли жалба на ВиК Шумен срещу държавно вземане

Административният съд отхвърли жалба на ВиК Шумен срещу държавно вземане

0
ДЯЛ

Административен съд Шумен отхвърли жалбата на „Водоснабдяване и канализация – Шумен” ООД срещу акт за установяване на публично държавно вземане на Директора на Басейнова дирекция „Черноморски район” – Варна в размер на 160 476, 08 лв., съобщиха от Пресцентъра на АС.
Сумата се явява непогасен остатък от такса за правото на водовземане на повърхностни води от язовир „Тича” за периода 01.01.2016 – 31.12.2016 г.
Със свое решение, постановено по административно дело №109/2019г., състав на Административен съд Шумен отхвърли като неоснователно оспорването на акта.
В мотивите си съдът е приел, че общото количество отнет воден обем от „ВиК – Шумен“ ООД за 2016г. е определен съобразно нормативните изисквания в тази насока, с измервателни устройства, отговарящи на изискванията на Закона за измерванията. А дължимата от дружеството годишна такса е правилно изчислена в размер на 506 496,88 лева. Установено е и частично погасяване на задължението, поради което съдебният състав е счел, че към датата на издаване на оспорения акт дължимият остатък от таксата за 2016г. е в размер на 160 476,08 лева. По тези съображения решаващият състав на Административен съд Шумен е приел атакувания административен акт за правилен и законосъобразен.
Решението подлежи на обжалване пред Върховния административен съд на Република България в 14-дневен срок.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияМного добра оценка за СИДП от одита за 2019 година
Следваща статияСамодиви и воини откриха средновековния събор в мистичната Мадара

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here