дом Общество Административният съд отхвърли жалба на Община Нови пазар срещу финансова корекция

Административният съд отхвърли жалба на Община Нови пазар срещу финансова корекция

0
ДЯЛ

Административен съд-Шумен отхвърли жалбата на Община Нови пазар, с която бе оспорено решение на зам. министър на регионалното развитие и благоустройството за налагане на финансова корекция в размер на 14 845,80 лв., съобщиха от Пресцентъра на съда.
В резултат на извършена проверка зам. министърът е установил нарушения при процедура за възлагане на обществена поръчка с предмет: „Инженеринг за прилагане на мерки за енергийна ефективност на обект: Жилищна сграда, гр. Нови пазар, община Нови пазар, ул. Плиска № 84“, в изпълнение на проект „Повишаване на енергийната ефективност на многофамилни жилищни сгради в гр. Нови пазар – ІІ“.
Проектът е финансиран по ОП „Региони в растеж 2014-2020“.
За да постанови съдебния си акт съдът е приел, че са налице законовите предпоставки за налагане на корекцията, обоснована от административния орган с констатации за допуснати нередности при утвърждаване на Методика за определяне на комплексната оценка на офертите. Както и с нарушение на правилата за допускане на участник.
Посочено е още, че процесната обществена поръчка не съдържа точни указания за определяне на оценката по показателите.
По тези съображения съдът със свое решение, постановено по административно дело № 50/2019г., отхвърля жалбата на Община Нови пазар.
Съдебното решение подлежи на касационно обжалване пред Върховния административен съд на Република България.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статия777 малчугани са посещавали ясли в областта през 2018 година
Следваща статияСлънчево, дъжд и гръмотевици следобед

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here