дом Общество Административен съд Шумен – отново домакин по Програмата за обмен на магистрати...

Административен съд Шумен – отново домакин по Програмата за обмен на магистрати между държавите членки на ЕС

0
ДЯЛ

Административен съд Шумен за втора поредна година е домакин по Програмата за обмен на магистрати между държавите членки на ЕС. Съдът беше одобрен от Националния институт на правосъдието град София, като посещението на магистрите по тази програма е осъществено съвместно и с Европейската съдебна мрежа по програмата за международен обмен на магистрати.
В тази връзка на едноседмичен специализиран стаж, в периода 30.09.-05.10.2019 г., в Административен съд град Шумен е съдия Карола Класен, която е административен съдия в Административен съд град Дрезден, Република Германия. Основната цел на програмата и стажът е подобряване на практическите познания по отношение на други съдебни системи, вкл. правото на ЕС и законодателството в областта на човешките права, чрез преки контакти, обмен на мнения и опит между съдии и прокурори от различни държави – членки на ЕС.
Програма на съдия Карола Класен включва, освен запознаване с правораздавателната дейност, осъществявана от административните съдилища в Република България и в частност Административен съд Шумен, така и посещение районните и окръжните съдилища на територията на Област Шумен. Доколкото съдията е с насоченост медиация, е включено и среща с медиатори в Окръжен съд град Шумен.
По време на работната визита ще бъде отделено и място за обсъждане на възможностите, с които съдии от различни страни в ЕС да си сътрудничат, да споделят идеи, да развиват своите правни системи и юридически познания.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЗадържаха мъж от Нови пазар, отнел със сила и заплахи телефон от дете
Следваща статияГЕРБ – Каспичан откри с водосвет кампанията си за местния вот

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here