дом Политика АБВ и БСП в Шумен водят разговори за възможна коалиция на местните...

АБВ и БСП в Шумен водят разговори за възможна коалиция на местните избори

0
ДЯЛ

Партия АБВ е готова да води разговори за формиране на местни коалиции в левоцентристки аспект. Първостепенни наши партньори ще бъдат от Коалиция за България. Структурата ни в Шумен има опитът и уменията за постигане на един добър резултат на предстоящия вот наесен. Това заяви председателят на партия АБВ Румен Петков на пресконференция в Шумен.
Първата ни политическа задача е укрепване и разширяване участието на левицата, като цяло, в местното самоуправление. На втори план да се постави началото на разделяне на политическа партия ГЕРБ от държавата, отбеляза лидерът.
Водени са разговори с общински съветници от БСП. Не е затворена вратата за следващи разговори. Водени са разговори и с други формации, тъй като имаме колебливи отговори от тяхна страна, няма да спомена имена, заяви общинският председател на АБВ Валентин Велев.
Посегателството върху машинното гласуване е много зловредна стъпка, смята Румен Петков.
Той бил притеснен, че в Народното събрание не се води никакъв дебат за изборните резултати от 2013 година насам, където имало фалшифициране. И посочи конкретен пример – в Шуменска област при гласували 86 хиляди, 15 233 са невалидните бюлетини. В национален план тази цифра била фрапираща – половин милион невалидни бюлетини на местните избори.
Това е гигантска фалшификация на изборния резултат, обобщи Петков. С уговорката, че не го казва, за да поставя под съмнение изтичащият мандат на когото и да е. Според него отказът от машинно броене е затвърждаване на манипулацията за фалшифициране на изборния резултат.
Той засегна и горещата тема на деня – пробивът на сървъра на НАП.
Препоръчвам министърът на вътрешните работи да не излезе с тезата, че Русия носи вина за това, отбеляза лидерът.
Той посъветва МВР министърът да се държи по-сериозно и да остави ДАНС и подопечните звена в МВР да си свършат работа, защото разхвърляне на вина вън от България не било добър знак. Нито прилично.
IT специалистите могат да бъдат много полезни за иницииране на един дебат по тази тема, смята председателят на АБВ.
Той бе категоричен, че някой трябва да понесе отговорност за изтичането на база данни от сървъра на НАП.
Петков очаква обективно разследване по случая.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияКрасимир Ципов е освободен от поста зам.-министър на вътрешните работи
Следваща статияСлънчево време днес

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here