дом Спорт Баскетболният ни тим зае четвърто място в А група

Баскетболният ни тим зае четвърто място в А група

0
ДЯЛ

БК „Шумен” записа най-важната си победа в А група този сезон. В последен мач от първенството на А група, регион Изток, нашият тим победи „Делфин”- Бургас със 100:82.
Двубоят срещу „Делфин” започна добре за Шумен, които от самото начало се хвърлиха здраво и отбелязаха три бързи коша чрез Кирилов, Диков и Янков, за да поведат с 6:2. Бургазлиите, обаче не се дадоха и на свой ред също успяха да отбележат важни кошове в своите нападения и поддържаха разлика от 2 точки до средата на тази четвърт. За нашия тим отлично в тези минути играеше Виктор Серафимов, който завършваше успешно нападенията на „Шумен“. При оставащи 4 минути до края на частта Антон Диков отбеляза след хубав пробив и резултатът стана 20:17 в наша полза. Разликата продължи да се увеличава в наша полза и минута преди края вече водехме с 11 точки 52:41. В последната минута бургазлии показаха характер. След тройка на бившия шуменски състезател Антонио Станков и два успешни наказателни на Манол Тончев, разликата бе намалена до 6 точки. В самия край обаче, Диков отбеляза поредния си фамозен кош и Шумен се оттегли на почивка при 8 точки преднина – 55:47.
Началото на второто полувреме започна равностойно и двата отбора си размениха по две успешни атаки – за „Шумен“ се разписаха Диков и Джамбазов, а за „Делфин“ точни бяха Георгиев и Ростислав Тончев. Не беше нужно много време от началото на третата част за шуменци да заиграят здраво в защита. Нашите успяваха да спрат атаките на гостите, докато в нападение, Диков, Янков и Серафимов продължиха да бележат майсторски и разликата се качи до 18 точки в средата на частта. До края на частта съперниците успяха да си разменят по два коша, но „Шумен“ имаше последното нападение и отбеляза чрез Кирилов, за да излезе напред със 78:66.
В решаващи моменти от мача, тимът ни заигра познатата добра защита от началото на третата част и съвсем логично разликата отново започна да расте в наша полза. Милен Чолаков играеше отлично в защита и записа два зверски чадъра. Те от своя страна му вдъхнаха самочувствие и юношата на Шумен показа качествата си и в нападение, отбелязвайки кош с фаул на бърза атака, а след това и нов пробив. “Делфин” очевидно се бяха примирили с поражението и спряха да си дават зор. Разликата скочи до 28 точки – 100:72. В последните минути Янков пусна на терена резервите на Шумен от юношеската формация, което позволи на гостите да вкарат 10 безответни точки, но това се оказа без значение и Шумен спечели мача със 100:82.
Най-полезен за „Шумен“ в срещата бе Антон Диков. Той отбеляза 34 точки, хвана 15 борби, подаде 5 завършващи паса преди да напусне за 5 лични нарушения.
За нашия отбор предстоят квалификациите за влизане в Първа шестица срещу изключително коравия отбор на „Академик” София. „Студентите“ ще гостуват в първия мач на 7 януари в зала „Младост“ в Шумен от 17 часа, а реваншът е 14 януари от 17 часа в Спортния комплекс в Правец.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияБез новородени на Коледа в Шумен
Следваща статияЕлeктрически уред причини пожар в Преслав

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here