дом Други STEM обучение – ключ към успешно бъдеще

STEM обучение – ключ към успешно бъдеще

0
ДЯЛ

Център за STEM обучение в ППМГ „Нанчо Попович“ откриха днес зам.-министърът на образованието и науката Таня Михайлова и директорката на гимназията Вилиола Любенова.
Проектът е реализиран по програмата на Националния план за възстановяване и устойчивост за създаване на училищна STEM среда и е на стойност близо 364 000 лв. Гости на тържеството бяха зам.-кметът по образование и култура доц. д-р Виктория Ковчазова и началникът на РУО Кремена Маринова.

Сн.24Шумен.ком
„За съвременното образование и за успешната реализация в бъдеще е особено важно паралелно със знанията да се усъвършенстват и уменията на учениците“, заяви при откриването Вилиола Любенова. По думите й, за учителите и учениците на гимназията STEM центърът е много повече от зала с компютри и лабораторно оборудване. Той е място, където те могат да работят заедно – да съчетават идеи, да споделят знания и да създават нещо ново. За днешните ученици тази среда е много по-мотивираща, дава много повече възможности и развива умения, които не само ще им помогнат в училище, но и ще ги подготвят за света отвън – свят, който непрекъснато се променя и изисква нови решения на нови предизвикателства.

По време на откриването Вилиола Любенова връчи грамота „Джон Атанасов“ на държавния глава Румен Радев на Симона Николаева Христова, възпитаник на училището и един от лауреатите на президентската инициатива за 2024 година.

Сн.24Шумен.ком
Зам.-министърът Таня Михайлова поздрави учителите и учениците и им пожела на добър час в новия център. „Специално бих искала да поздравя вашата гимназия, защото тя е не просто добро училище, а училище за шампиони независимо на коя олимпиада се явяват учениците ви. Бъдете все така упорити, креативни, бъдете творци, експериментирайте. Тук ще можете да правите точно това. Пожелавам на учителите да са мотивирани, а на учениците да не се отказват лесно, защото в този свят без труд, постоянство и упоритост не се постигат резултати“, каза Михайлова.
Центърът се състои от STEM зала, в която са обособени различни модули в направленията „Роботика и кибер – физични системи“, „Дизайн и 3D прототипиране“, „Зелени технологии и устойчиво развитие“ и „Математика и информатика“. Общата площ на помещенията е приблизително 360 кв. м.
Като част от STEM средата са изградени и шест високотехнологични, модерно оборудвани и свързани със специален софтуер класни стаи за провеждане на интерактивно обучение. Две от тях са разположени в зоните на STEM направленията „Дизайн и 3D прототипиране“ и „Математика и информатика“, а останалите четири са в кабинети по немски език, български език и литература, история и цивилизации и гражданско образование, компютърен кабинет.

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статия11 загинали по пътищата в Шуменско от началото на годината
Следваща статияТри оферти са подадени за обществената поръчка за реконструкцията на стадион „Панайот Волов“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here