дом Криминале Сигналите: Пожари в две къщи, комин, отпадъци, сухи треви

Сигналите: Пожари в две къщи, комин, отпадъци, сухи треви

0
ДЯЛ

На десет сигнала за произшествия са реагирали дежурните спасителни и противопожарни екипи на РДПБЗН-Шумен през изминалите 72 часа, съобщиха от регионалния пресцентър на МВР.
През последното денонощие е погасен пластмасов контейнер за смет на ул.“Силистра“ в село Златна нива. Пламъците тръгнали след изхвърлена жар от печка на твърдо гориво. Контейнерът е унищожен, пожарът е ликвидиран с помощта на 400 л. вода от екип на РСПБЗН-Нови пазар.
Малко след 08.30 часа на в съботния ден спасителен екип от РСПБЗН-Шумен е обезопасил пътното платно за преминаващите по ул.“Климент Охридски“ автомобили след разлети гориво-смазочни течности след ПТП.
На 19 октомври екипи са погасили пожар в сухи треви и храсти в ранните следобедни часове в местността „Под Манастира“, близо до Сухата чешма. Пламъците били на площ от около 1000 кв.м и са погасени с помощта на 500 л. вода. Пожарът е без загуби.
Погасен е пожар в сухи треви и храсти в село Друмево, в отпадъци на ул. „Пета“ в Шумен, които са без загуби.
Екип от Нови пазар е оказал съдействие за отключване на входна врата в жилище в града, след като на собственика му прилошало и паднал до нея. Прегледан бил от екип на ЦСМП.
В 20.42 часа на 19 октомври е получен сигнал за пожар в покрив на къща на ул.“Петър Илиев“ във Велики Преслав. На място бил пратен екип. Огнеборците заварили да гори покривна конструкция около тялото на комина. Пламъците са погасени с помощта на 1000 л. вода. В пожара, който тръгнал след висока температура в комина, са унищожени около 10 кв.м. покривна конструкция, гипс-картон под покрива, опушени са около 10 кв.м. стени.
На 18 октомври в 15.12 часа е приет сигнал за пожар в комин на къща в Нови пазар. Към ул.“Панайот Волов“ е насочен екип. Причина за пожара, който е без материални загуби – висока температура в тялото на комина.
В 05.39 часа на 18 октомври е прието съобщение за пожар в къща в село Цани Гинчево. Към ул.“Баба Тонка“ е насочен противопожарен екип. След пристигане на място огнеборците заварили да гори покрива на къщата. Започнали гасителни действия, на помощ се притекли и доброволци от формированието в Никола Козлево. В пламъците, които тръгнали след неизправност в ел. инсталацията, са унищожени около 100 кв.м. покривна конструкция, мебели. Пожарът е ликвидиран с помощта на 2 тона вода от два противопожарни екипа. Къщата е спасена от опожаряване.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПроф. Христо Пимпирев ще се срещне с ученици от Шумен в читалище „Добри Войников-1856“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here