дом Спорт 23 шахматисти мериха сили на два блиц турнира в Шумен

23 шахматисти мериха сили на два блиц турнира в Шумен

0
ДЯЛ
Снимка: СКШ "Шумен"

Шахматният дом на СКШ „Шумен“ днес беше домакин на два блиц турнира – за 14 мъже и 9 жени, организиран от „Спортен клуб на глухите“ – Шумен и с подкрепата на ММС, Община Шумен и „Алкомет“ АД.
Освен местните шуменски шахматисти ни гостуваха състезатели от Варна, Търговище, Попово, Силистра и Горна Оряховица.
Шахматните турнири, провеждани от задружната общност на глухите, се отличават с уникална атмосфера на спортсменство, добронамереност и оживено общуване дори и в зоната на игра.
При дамите отново първа с пълен актив от точки стана Лейля Ахмедова от Попово, победила в втора е Албена Захариева от Варна, трета – Мирям Ибрямова от Шумен, четвърта – Марийка Кирова от Варна.
След оспорвана и завидно добра игра, при мъжете се отличиха Георги Спасов от Горна Оряховица с 12,5 точки от 13 възможни, с подгласници Али Неби (Силистра), Георги Танев (Варна) и Ридван Мехмедов (Търговище).
От СКШ „Шумен“ изказват благодарност на председателя на „Спортен клуб на глухите“ – Шумен Али Али и организатора Христо Христов за безпроблемното протичане на състезанието, както и за експертната помощ в качеството на помощник-съдии при подреждането на двойките за всеки кръг и отчитането на резултатите.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияСмущения на електрозахранването в райони на Шумен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here