дом Спорт Хандбалният „Шумен 61” с първа загуба

Хандбалният „Шумен 61” с първа загуба

0
ДЯЛ
Снимка: Пресслужба ХК "Шумен 61"

Първа загуба в елитната хандбална група при мъжете записа „Шумен 61”. В мач от четвъртия кръг вицешампионите отстъпиха пред златните медалисти „Локомотив” (ГО) с 24:28 (8:13). Срещата бе в зала „Арена Бяла”.
В целия мач на светлинното табло бе записан само веднъж равен резултат – при 1:1 след изравнително попадение на Андрей Жечев. Шампионите поведоха с няколко гола и до края на срещата не позволиха изненада. На практика „железничарите” спечелиха с оръжието на шуменци – здрава защита, а в постепенната атака бяха по-креативни от вицешампионите. По-успешни бяха и стрелбите на „Локо”.
В състава на „Шумен 61” пролича явно отсъствието на капитана Тансер Юсню, който лекува травма и ще отсъства дълго от игра.
„Шумен 61”: Ем. Стефанов, Н. Николов – 1, А. Жечев – 7, Енг. Сали – 4, К. Савов – 3, Д. Грозев – 4, Ст. Ефтимов – 2 (Х. Хасанов, М. Симеонов, Ал. Димитров – 2, В. Негованов, Д. Пламенов – 1).
„Очаквано труден мач за нас – знаехме, че не сме фаворити. За съжаление направихме страхливо първо полувреме. Много съм разочарован от нагласата за игра на някои от момчетата, от други пък съм много доволен. Второто полувреме се опитахме да се върнем в мача, но вече беше почти невъзможно. Доста грешки направихме от неопитност, визирам някои от по-младите състезатели, за жалост и опитните допуснаха трешки. Закономерно изгубихме. Имаме върху какво да работим. Видяхме, че без Тансер Юсню сме много по-разбалансиран, неустоичив отбор. Няма кой да ни поведе. За съжаление той още поне два месеца няма да бъде в игра. Ще трябва да се научим да се справяме и без него”, коментира старши треньорът на шуменци Никола Карастоянов.
Идния уикенд – на 27 октомври вицешампионите срещат отбора на „Раховец”. Двубоят е в Бяла от 16.00 часа.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияНад 40 полицаи охраняват частичния кметски вот в две села в Шуменско

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here