дом Спорт „Ботев“ (Нови пазар) загуби у дома от „Фратрия“ (Бенковски)

„Ботев“ (Нови пазар) загуби у дома от „Фратрия“ (Бенковски)

0
ДЯЛ
Снимка: Салим Салих

В неделя се играха срещите от 1/32 финалите на Sesame Купа на България. Жребият определи „Ботев“ (Нови пазар) да домакинства на „Фратрия“ (Бенковски), играещ във Втора лига. Хубавото, слънчево и топло време събра на стадион „Христо Ботев“ в Нови пазар многобройна публика. Двубоят започна на доста високи обороти. Гостите, които играят в по-горна група, напълно нормално взеха инициативата още в началото на мача, но това като че ли не беше много видимо в играта им през първата част. За разлика от тях новопазарци с много желание и движение по футболния терен бяха в по-голямата част от първото полувреме почти равностойни. Дори имаха няколко положения за отбелязване на гол чрез Дмитро Жимчук. Все пак гостите стояха по-здраво на терена и повече задържаха топката във владение, по-често контраатакуваха вратата на Симеон Симеонов. Нулевото равенство обаче се запази до края на първото полувреме.
Второто полувреме започна вихрено за „Фратрия“. С бързи атаки и с много състезатели те затрудняваха често защитата на „Ботев“. В игра бяха пуснати на един път четири резерви, които усилиха ударната мощ на гостуващия тим. В 62-та минута Васил Андони откри резултата, след като се оказа най-съобразителен при центриране от пряк свободен удар в наказателното поле на новопазарци. Топката попадна в куп играчи от двата отбора в наказателното поле на „Ботев“ и в суматохата Васил Андони я насочи към вратата на Симеон Симеонов. Шутираната топка удари гредата и се озова в мрежата на новопазарци – 0:1. Десетина минути след това нова поредна атака на „Фратрия“ изведе Денислав Ангелов очи в очи със стража на домакините и когато всеки очакваше да стреля, той я подаде към съотборника си Никола Тотев, който само подложи крак и я прати в опразнената вече врата на новопазарци за 0:2. Това уби интригата в двубоя. До края мачът продължи с нови атаки и към двете врати, но без отбелязани голове.
Победата на „Фратрия“ ги класира в следващия кръг – 1/16 финали срещу отбора на „Берое“ (Стара Загора).
„Ботев“ игра в следния състав: 12 Симеон Симеонов, 18 Аян Ирфан, 5 Христо Димитров, 21 Даниел Костадинов, 4 Александър Трендафилов, 13 Николай Пантев, 6 Александър Йовчев, 7 Дмитро Жимчук, 11 Светослав Павлов, 8 Христо Александров, 9 Янаки Смирнов
Резерви: 1 Йордан Вълканов, 17 Йордан Миленов, 10 Митко Митков, 20 Никола Илиев, 2 Валентин Кючюктепе, 22 Ростислав Миков, 15 Мерт Вадет.
Салим Салих
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статия„Енев“ и „Чавдар“ не успяха да се победят

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here