дом Общество Кметът инициира среща за изграждането на паметника на VII Преславски пехотен полк

Кметът инициира среща за изграждането на паметника на VII Преславски пехотен полк

0
ДЯЛ
Снимка: Община Шумен

Кметът проф. Христо Христов проведе работна среща, след като приключи церемонията по полагане на клетва на курсантите от 151-ви випуск на Националния военен университет „Васил Левски“ и на четвърти випуск на гражданите, приети за срочна служба в доброволен резерв.
На срещата присъстваха бригадният генерал Иван Маламов – началник на НВУ „Васил Левски“ и зам.-министърът генерал Радостин Илиев – „Социална политика и военно-патриотично възпитание“, началникът на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ – флотилен адмирал проф. д-р Калин Калинов, началникът на ВВВУ „Георги Бенковски“ – бригаден генерал Юлиян Радойски, зам.-кметът на община Велико Търново проф. Георги Камарашев, началникът на Централното военно окръжие полк. Георги Георгиев, деканът на факултета „Артилерия, ПВО и КИС“ – полковник доц. д-р инж. Станчо Станчев и областният управител Бейнур Ахмед.
Архитект Валери Колев, член на Инициативния комитет за изграждане на паметник на VII Преславски пехотен полк, представи идейния проект за изграждане на паметника портал, на мястото където е сега действащият контролно-пропускателен пункт на факултет „Артилерия, ПВО и КИС“ към НВУ „Васил Левски“.
След задълбочен разговор по проблематиката за изграждането на портала паметник, заместник-кметът на Велико Търново проф. Георги Камарашев предложи Министерството на отбраната, в лицето на зам.-министъра генерал Радостин Илиев, да се ангажира с изграждането на портала на факултета. Генерал Илиев изяви желание да подкрепи реализацията на проекта за изграждане на Паметника на загиналите от личния състав на VII Преславски пехотен полк. Той подкрепи идеята и потвърди, че Министерството на отбраната ще изгради половината от Паметника – контролно-пропускателния пункт на факултета.
За построяването на останалата част и самия паметник се реши да се изгради със средства по дарителска сметка на Инициативния комитет на VII Преславски пехотен полк и с финансовата подкрепа на Община Шумен. Професор Христо Христов, кмет на община Шумен, пое лично ангажимента, като посочи, че възприема като свое дело каузата за изграждане на паметник на VII Преславски пехотен полк.
Областният управител Бейнур Ахмед, зам.-председателят на Общински съвет Шумен Пламен Петков и общински съветници, заместник-министърът на отбраната Радостин Илиев, зам.-кметът на община Велико Търново проф. Георги Камарашев, началникът на ВВУ „Н. Й. Вапцаров“ флот. адмирал проф. д-р Калин Калинов, началникът на ВВВУ „Георги Бенковски“ бригаден генерал Юлиян Радойски, полк. Георги Георгиев – началник на Централно военно окръжие, полк. Евгений Гинев – началник на Централен артилерийски технически полигон, полк. Тодор Манчев – зам.-командир по Логистично осигуряване 61-ва стрямска механизирана бригада, зам-ректор на Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“ доц. д-р Станимир Железов, архиерейският наместник отец Димитър.

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияСимфониета отбелязва Деня на операта с „Дон Паскуале“ от Гаетано Доницети

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here