дом Култура Награди за участниците в „Есенни шуменски вечери“

Награди за участниците в „Есенни шуменски вечери“

0
ДЯЛ
Снимка: НЧ "Добри Войников-1856"

Даниела Иванова от ШУ „Еп. К. Преславски“ беше отличена за най-добро изпълнение на българска песен в XI издание на Международния певчески фестивал „Есенни шуменски вечери“. Това съобщиха от НЧ „Добри Войников-1856“.
В категорията за изпълнители до 13-годишна възраст първото място за изпълнение на съвременна забавна песен си поделиха Преслава Няголова и Боряна Минчева от Шумен и Иван Станев от Бургас. Симона Стефанова беше отличена с първа награда в същата категория, но до 17-годишна възраст, а Даниела Иванова от ШУ „Еп. К. Преславски“ спечели първото място за участници над 18 години.
Вокалните групи „Protime“ от Търговище и „Маргаритка“ от Смядово бяха отличени с първото място за най-добро изпълнение на състави до 18-годишна възраст, а в следващата възрастова група над 18 години в тази категория за най-добро беше определено изпълнението на дуета Камелия Неделчева и Даниела Тодорова  от ШУ „Еп. К. Преславски“.
В категорията за популярни градски песни на първо място беше класирана фолклорната група „Росен здравец“ от село Добротица, община Ситово.
Журито с председател Хайгашот Агасян не присъди награда за авторска песен, с поощрение беше отличен Димитър Петков от вокалната група „Малка серенада“ към НЧ „Добри Войников-1856“.
В тазгодишното издание на фестивала участваха над 80 изпълнители от цялата страна.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияНовопазарец с 22 присъди отново заплашен от затвор за пътно хулиганство

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here