дом Криминале Новопазарец с 22 присъди отново заплашен от затвор за пътно хулиганство

Новопазарец с 22 присъди отново заплашен от затвор за пътно хулиганство

0
ДЯЛ
Снимка: 24shumen.com

От три до пет години затвор грозят 45-годишен новопазарац, след като на 22 септември извършил пет последователни нарушения на закона. Справка на МВР показала, че преди това мъжът е осъждан 22 пъти. Това съобщи днес на брифинг главен инспектор Веселин Георгиев от „Пътна полиция“.
Грозните сцени на 22 септември се разиграли около 17.10 часа на улица „Янаки Вергиев“ в Нови пазар. Униформени спрели за проверка лек автомобил „Фолксваген“ с немска регистрация. Зад волана на автомобила бил 45-годишният новопазарец. Той отказал да бъде тестван за употреба на алкохол и наркотици. По време на проверката той се държал грубо с полицаите, като няколко пъти замахвал към тях с парче от керемида и отправил заплахи за убийство към един от тях. Последвалата справка показала, че нарушителят не притежава шофьорска книжка и управлява в срок на изтърпяване на наказание за същото провинение. Оказало се, че той често е наказван за този вид нарушение и никога не е имал свидетелство за правоуправление, а шофирания от него „Фолксваген“ е с табели на германски „Опел Синтра“.
„Част от присъдите му са за кражби. За последният инцидент срещу него са повдигнати пет обвинения. Задържан е за постоянно в ареста, като го грозят от три до пет години затвор“, уточни главен инспектор Веселин Георгиев. Той съобщи още, че през изминалата седмица в област Шумен са регистрирани три тежки пътни инцидента, при които няма загинали, но са ранени четирима души. През изтеклите седем дни в Шуменска са регистрирани 685 пътни нарушения. Съставени са 169 акта и са наложени 491 глоби с фиш. Само за нарушения на скоростните режими през изминалата седмица са издадени 659 електронни фиша.
Най-честите нарушения са за неправилно паркиране, неизползване на светлини, технически неизправности.
Засиленият контрол по пътищата в областта продължават.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПетима пияни водачи видяха ареста отвътре, останаха и без автомобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here