дом Криминале Петима пияни водачи видяха ареста отвътре, останаха и без автомобили

Петима пияни водачи видяха ареста отвътре, останаха и без автомобили

0
ДЯЛ

Петима водачи са установени да шофират след употреба на алкохол с над 1,2 промила през изминалите три денонощия, съобщиха от ОДМВР-Шумен.
Малко след 22.30 часа на 29 септември за проверка на пътя Велики Преслав-Шумен бил спрян водач на лек автомобил „Фолксваген Пасат“ с шуменска регистрация. Зад волана бил 51-годишен мъж от Велики Преслав. Пътните полицаи го тествали за шофиране след употреба на алкохол. Отчетени са 1,42 промила в издишания въздух. Водачът не е дал кръвна проба за анализ. Задържан бил за срок до 24 часа в РУ- Велики Преслав. Автомобилът бил иззет. За извършено престъпление по чл. 343 „Б“ ал. 1 от НК е образувано бързо производство.
На 28 септември в село Новосел екип на пътна полиция към Областната дирекция спрял за проверка около 00.50 часа водач на „Опел Астра“ с шуменска регистрация. Автомобилът бил управляван от 44-годишен мъж от Шумен. Лъхал на алкохол, след тест с дрегер били отчетени 1,73 промила алкохол в издишания въздух. Водачът е дал кръвна проба за анализ. Задържан бил за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен. Автомобилът бил иззет. Образувано е бързо производство за извършено престъпление по чл. 343 Б ал. 1 от НК.
Около 17.20 часа в съботния ден екип на пътна полиция спрял за проверка водач на лек автомобил „Фолксваген Пасат на кръстовище образувано от улиците „Владайско въстание“ и „Поп Андрей“. Зад волана бил 21-годишен шуменец. Тестван бил за шофиране след употреба на алкохол. Отчетени са 1,19 промила в издишания въздух. Установено било, че водачът управлява след употреба на алкохол при повторност в рамките на една година. Отказал да даде кръвна проба за анализ. Автомобилът бил иззет. Образувано е бързо производство за извършено престъпление по чл. 343 Б ал. 2 от НК.
Час по-късно в съботния ден на ул.“Ген. Скобелев“ в Шумен при отработване на произшествие с материални щети възникнало между „Фолксваген Голф“ и „Ауди А3“ пътни полицаи тествали водачите за шофиране след употреба на алкохол и наркотични вещества. Установено било, че водачът на „Фолксваген“-а, 51-годишен мъж от Шумен шофирал с 1,86 промила алкохол в издишания въздух. Дал е кръвна проба за анализ. Задържан бил за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен. Автомобилът бил иззет. За извършено престъпление по чл. 343 Б ал. 1 от НК е образувано бързо производство.
Около 23.20 часа на ул.“Родопи“ в Шумен екип на пътна полиция спрял за проверка водач на лек автомобил Фолксваген с шуменска регистрация. Зад волана бил 44-годишен мъж от Шумен. Тестван бил с дрегер за шофиране след употреба на алкохол. Отчетени са 1,73 промила в издишания въздух. Дал е кръвна проба. Автомобилът бил иззет, водачът задържан. За извършено престъпление по чл. 343 Бал. 1 от НК е образувано бързо производство.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЗадържаха двама за кражба за мъжка чанта с пари, неизвестен задигна овце от незаключен сайвант

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here