дом Други 1800 деца и ученици в най-голямото училище за извънкласни занимания

1800 деца и ученици в най-голямото училище за извънкласни занимания

0
ДЯЛ

Обединеният детски комплекс „Анастас Стоянов“ в Шумен е Център за подкрепа за личностното развитие на децата и учениците и изява в областта на науките, технологиите и изкуствата.
Учебната година в комплекса се открива на 1 октомври, вторник, но вече са сформирани 223 групи в 30 различни школи, клубове и състави, в които до момента са записани близо 1300 участници. Още две нови дейности ще развива през тази година най-голямото училище за извънкласни занимания в града – това са модерен балет и шах.
Други близо 500 деца и ученици ще се включат в специализираните занимания с логопеди и психолози. Тъй като интересът към заниманията, които Центърът организира, е много голям, приемът на заявления продължава, съобщи за 24Шумен.ком директорът Найден Косев.
Базата, с която разполага ЦПЛР – Обединен детски комплекс „Анастас Стоянов“, поне засега, е достатъчна, обяснява още Найден Косев. Заниманията се провеждат както в централната сграда, която се намира в съседство с ДКТ „Васил Друмев“, така и в някои от къщите в района на Стария Шумен – къща „Баба Райна, къща „Бучевинови“ и др.
По-голямата част – 80% от средствата за функционирането на ОДК се осигуряват от Общината. 20% от средствата идват от държавата и към момента те са в рамките на стандартите за осъществяване на работата на логопеди и психолози. 49.5 са щатните бройки за работещите в Центъра, 29,5 от тях са за педагози.
Новата учебна година за Центъра започва след изключително успешно проведена лятна работа. Близо 550 деца са се включили в летните занимания от 1 юли до 31 август. 47 различни дейности са проведени от педагозите в партньорство със специалисти от музеи, галерии, горски и ловни стопанства, „Кабиюк“, ПП „Шуменско плато“, туристически дружества, пожарна, полиция и БЧК. От своя страна Общината и държавните дружества осигуряват както безплатното ползване на базите, така и транспорта за образователните екскурзии, които се провеждат от Обединения детски комплекс.

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияГенералният консул на Турция посети Хитрино
Следваща статияДъждовно и ветровито, рязък спад на температурите

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here