дом Общество Генералният консул на Турция посети Хитрино

Генералният консул на Турция посети Хитрино

0
ДЯЛ
Снимка: Салим Салих

Задълбочаване на връзките между община Хитрино и турски общини, възможностите за инвестиции и съвместни инициативи бяха част от темите, по които разговаряха кметът на община Хитрино Нуридин Исмаил и Генералният консул на Република Турция в Бургас Толга Оркун.
Дипломатът беше на посещение в региона заедно с кмета на Къркларели Дерия Булут. Скъпите гости бяха посрещнати в Хитрино от кмета Нуридин Исмаил, председателя на Общинския съвет Мустафа Ахмед, зам.-кметовете Илхан Ахмед и Ахмед Ахмед, секретаря на общината Емине Меджитова и Сениха Исмаил – директор на дирекция в общинска администрация.
Общинският кмет запозна гостите с обществено-икономическото развитие на общината през последните години. Сподели още за направеното за всички домакинства от Хитрино след влаковата катастрофа на 10 декември 2016 год. и за многото промени настъпили във всички населените места на общината. Нуридин Исмаил разказа още за общинския празник в село Трем с големи конни надбягвания и народни борби, както и за 10-ите поред мазни борби, организирани от Община Хитрино в чест на легендарният борец Коджа Юсуф в родното му село Черна с участието на много борци от България, Турция, Гърция, Северна Македония, Кипър, Румъния, Молдова, Албания и Украйна.
След официалните разговори Нуридин Исмаил и генералният консул на Р. Турция в Бургас заедно с кмета на Къркларели положиха цветя пред бюст паметника на Коджа Юсуф пред къщата музей в село Черна.
Генералният консул на Р.Турция в Бургас Толга Оркун и кмета на Къркларели – Дерия Булут разгледаха къщата музей на легендарният борец Коджа Юсуф.
Салим Салих
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статия„Волов-Шумен 2007“ открадна точка от „Устрем“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here