дом Общество Детска полицейска академия „Дружба“ бе открита в седмицата за превенция на безопасност...

Детска полицейска академия „Дружба“ бе открита в седмицата за превенция на безопасност на движението

0
ДЯЛ
Снимка: ОДМВР-Шумен

Детска полицейска академия „Дружба“ беше отрита днес в рамките на седмицата за превенция на безопасността на най-малките участници в движението. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР в Шумен.
В академията ще се обучават възпитаници на ДГ „Дружба“ в Шумен. През двугодишния обучителен период децата ще се запознаят с основните функции на областните структури на МВР, ще разширят и затвърдят знанията си по пътна безопасност, пожарна безопасност, екология, взаимопомощ и добротворство. С помощта на педагози и полицейски служители ще развият умения за справяне в критични ситуации, ще преминат през много теоретични и практични занимания.
„Поздравявам ви за поредната инициатива. Хубаво е всички деца да бъдат обхванати, за да получат нови знания, умения за това какво трябва да правят когато излязат извън сградата, когато стъпят на тротоара и когато пред тях е пътното платно“, каза при откриването директорът на полицията ст. комисар Георги Гендов.
Децата ще получат насоки за оказване на първа помощ, как да карат безопасно велосипед и тротинетка, какви са правата и отговорностите им пред обществото, уважение към професията на пътния полицай, как да бъдат в помощ на полицията и най-вече на хората в беда. Ще се запознаят отблизо с полицейската професия, отличителните знаци на униформените служители и автомобилите със специален режим на движение.
Целта е чрез теоретични и практически занимания децата да получат съответните умения за действие в критични ситуации, свързани с пътно-транспортни произшествия, за да могат в качеството си на пълноправни участници в пътното движение да опазят своя и на всички останали участници в пътното движение живот, обобщи д-р Анна Георгиева, директор на ДГ „Дружба“.
В края на обучението всички деца ще получат дипломи от директора на ОДМВР-Шумен.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияШуменско е на 15 място в стараната по брой работещи
Следваща статияЗоналният дисцип наложи наказания на провинили се футболисти

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here