дом Пътища Монтират светофарна уредба на кръговото кръстовище до „Практикер“

Монтират светофарна уредба на кръговото кръстовище до „Практикер“

1
ДЯЛ
Свимка: 24shumen.com

Да бъде изградено регулирано кръстовище със светофарна уредба на мястото на кръговото на бул. „Симеон Велики“ до хипермаркет „Практикер“. Това решение взе на днешното си заседание Общинската комисия по безопасност на движението. В хода на дискусията бяха коментирани различни възможности за подобряване на пътната безопасност в участъка, като бяха взети под внимание данните за автомобилния и пешеходния трафик. Вариантът, сега действащото кръгово да остане, беше отхвърлен категорично поради факта, че не отговаря на изискванията за такъв тип кръстовище. Другото предложение, дискутирано от членовете на комисията, бе за изграждане на две Т-образни кръстовища към магазините „Практикер“ и „Кауфланд“, като се затвори за преминаване разделителната линия между двете платна на булеварда.
„Изграждането на нова светофарна уредба няма да е трудно, булевардът отново ще бъде с три ленти за движение“, каза на заседанието Владимир Събев, старши експерт „Транспорт, логистика и знаково стопанство“ в Община Шумен.
Решението на Комисията ще бъде изпратено на екипа проектанти, които изработват Генералния план за организация на движението.
На днешното заседание Общинската комисия взе решение за въвеждане на нова организация на движението, която да улесни влизането в паркинга пред ДКЦ-1. Стоянката на такситата ще бъде преместена след пресечката с ул. „Беласица“, като няма да има промяна в местата за тексиметрови автомобили и те остават седем.
Въвежда се и часови диапазон, в който да става зареждането на близките търговски обекти – до 8.30 часа сутрин и след 16:00 часа следобед.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияМладежката сфера ще посрещне своя шести рожден ден обновена
Следваща статияПоредни опити за телефонни измами в Шуменско

1 коментар

  1. И ще станат още по големи задръствания! Коя умна главица измисли тая просотия? Светофара ще спре ли нарушителите на скороста?

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here