дом Общество Кметът на Шумен награди шампионите по кикбокс и карате

Кметът на Шумен награди шампионите по кикбокс и карате

0
ДЯЛ
Снимка: Община Шумен

Кметът на Шумен проф. Христо Христов награди четирима спортисти за постигнатите успехи на международни състезания. Изключително силно представяне на световния подиум записаха шуменските кикбоксьори Габриел Чергански и Хелин Хасан от СК „Шуменска крепост“, които донесоха златен и сребърен медал от финалите на проведения в Будапеща шампионат на планетата. Европейска титла и сребърен медал завоюваха при представянето си на Европейското първенство по карате Киокушин – Кан състезателите от СКК „Киокушин“ – Шумен Иванина Иванова и Ивайло Иванов. Младите спортни надежди и техните треньори – сенсей Даниел Димитров и Галин Методиев получиха специални поздравления от градоначалника и от заместник-кмета по „Образование и култура“ Виктория Ковчазова.
„Стана традиция да ни радвате с резултатите от вашите усилия и труд. Гордеем се с постижения ви, които носят престиж не само на нашия град, но и на България. Уверявам ви, че като общинско ръководство ще продължим да подкрепяме участието ви в големи национални и световни първенства. За нас е изключително важно да създадем и съвременна база за подготовка, така че да тренирате пълноценно и при оптимално добри условия“, каза на срещата със спортистите и техните треньори кметът на Шумен.
Световният шампион Габриел Чергански и сребърната медалистка от Световното по кикбокс за кадети Хелин Хасан споделиха, че успешното им представяне е плод на усилени тренировки в залата. Двамата допълниха, че на финалите на ринга са надделели над опитни съперници, а поредното силно представяне им носи удовлетворение и мотивация.
„Успехите са плод на много усилия, дисциплина и огромно желание за победа на ринга. Водещи за младите ни състезатели са спортът и училището, а за нас като треньори е важно нашите възпитаници да бъдат шампиони, но на първо място добри хора“, каза треньорът на шуменските кик боксьори Галин Методиев, като подчерта, че принос за постигнатия успех имат и другите двама треньори на клуба – Християн Тотев и Полина Галинова.
„В условията на силна конкуренция, с участието на близо 600 състезатели, Европейското първенство по карате Киокушин – Кан, което се проведе в румънския град Клуж-Напока, е триумф за състезателите на СКК „Киокушин“ – Шумен, със спечелените шампионска титла за Иванина Иванова, вицешампионска за Ивайло Иванов, както и три бронзови медала“, каза треньорът на шуменските каратисти сенсей Даниел Димитров.
Той допълни, че на татамито Иванина е спечелила финалните срещи след период на продължително възстановяване от операция, а вицешампионът Ивайло Иванов е надделял над значително по-опитни съперници в категория + 75 кг.
„Изключително благодарни сме на нашия треньор и на съотборниците ни за подкрепата в това трудно състезание“, казаха младите шуменски шампиони.
За постигнатите успехи състезателите на СКК „Киокушин“ – Шумен и СК „Шуменска крепост“ получиха плакети, грамоти и поздравления и от ръководството на шуменския спортен клуб по борба „Мадарски конник“.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияОрлето Илия пое към Африка

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here