дом Спорт Футболистите от „Дивдядово“ отвяха болярите с 13:1

Футболистите от „Дивдядово“ отвяха болярите с 13:1

0
ДЯЛ
Снимка: Салим Салих

Вторият кръг от областното първенство по футбол в Шумен ще се запомни с дъжд от голове в трите регионални групи. В централната група „Чавдар“ (Дивдядово) беше безпощаден към гостите от Велики Преслав. Динамичният мач завърши с победа на домакините с 13:1. Още в първото полувреме футболистите от кв. „Дивдядово“ вкараха осем гола в противниковата врата с което прекършиха желанието за игра на гостуващият тим. Доста резултатен бе и мачът в Дибич между местния тим „Енев“ и новосформирания втори отбор на „Волов-Шумен 2007“. Крайното 9:0 е красноречиво доказателство за съотношението на силите на футболния терен.
В Смядово едноименният тим на града също постигна първа победа за новото първенство с 6:1 над гостите от „Ендже“ (Царев брод). „Локомотив“ (Каспичан) победи с 2:0 като гост новака „Младост“ (Макак). В групата водачи са „Чавдар“ (Дивдядово) и „Енев“ (Дибич) с по 6 точки, на опашката са „Младост“ (Макак), „Ендже“ (Царев брод) и „Велики Преслав“ все още без спечелена точка.
В северната група „Ракета“ (Тъкач) е с втора поредна победа. В домакинска среща те победиха с 3:1 гостите от „Устрем“ (Пет могили). „Мълния“ (Климент) също е с първа победа с 3:0 в първенството над „Заря“ (Тодор Икономово). Трите гола в мача паднаха през второто полувреме. В Пристое мача със „Зенит“ (Черноглавци) продължи само 46 минути. В началото на второто полувреме при резултат 0:2 домакините започнаха със 7 състезатели. В 46 минута един от тях се контузи и не можа да продължи. Това даде основание на реферите да прекратят двубоя. Съгласно Наредбата за първенствата и турнирите в системата на Българския футболен съюз ще се присъди служебна победа на гостите с 0:5. Мача между „Борци“ (Борци) и „Ясен 2007“ (Ясенково) е отложен за 23 ноември 2024 г. от 14,00 часа. В групата на върха с пълен актив е тима на „Ракета“(Тъкач) – 6 точки, като на опашката са отборите на Борци, Ясенково, Браничево и Пристое.
В южната група лидера „Тошев“ (Правенци) победи категорично с 3:0 гостите от „Спортист“ (Троица), които въпреки загубата явно ще са сред водещите отбори в групата. „Близнаци“ вкара 11 гола във вратата на „Кочово“ като не позволи на гостите да вкарат нито един гол във вратата им. Имената си на голмайстори записаха: Биргин Реджеб (4), Мерт Мюнюр (2), Исмаил Мустафа (2), Мирослав Петров (2) и Марио Георгиев. В Студеница гостите от Каменяк не започнаха добре мача и на два пъти позволиха на домакините да поведат в резултата. Мобилизация на гостите през втората част доведе до нови голове за крайното 2:7.
„Устрем“(Трем) не пропусна да прибави нови три точки в актива си след победата с 4:1 над „Заря“(Звегор), както и „Балкан“(Средня) с победата си с 2:0 над новака в групата „Устрем“(Осмар). В Дренци местният тим „Червена звезда“ наниза десет гола във вратата на другия новак в групата „Балкан“(Друмево). В класирането водят „Тошев“ (Правенци), „Ботев“ (Каменяк) и „Устрем“ (Трем) с пълен актив от началото на първенството, на опашката са „Устрем“ (Осмар), „Кочово“ и Балкан“(Друмево) все още без спечелена точка.
Салим Салих
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияНад тон отпадъци събраха горски от ДГС-Нови пазар в почивните дни

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here