дом Общество Двама загинали при трагичния инцидент в авиобаза „Граф Игнатиево“

Двама загинали при трагичния инцидент в авиобаза „Граф Игнатиево“

0
ДЯЛ
Снимка: .standartnews.com

51-годишният майор Петко Димитров и 28-годишният старши лейтенант Венцислав Дункин са загинали при трагичния инцидент в авиобаза „Граф Игнатиево“. Техните имена бяха оповестени от министъра на отбраната Атанас Запрянов. „Майорът е роден 73-а година, а старши лейтенантът 96-а. В 12.13 минути при изпълнение на тренировъчен полет, е дошъл редът да лети екипажът на L39. В 12.30 минути са катастрофирали и загинали. Това са инструкторите от 12 база, които обучават пилоти. Самолетът преди полет е проверен, бил е технически изправен. Той е реновиран. правен е ремонт. Повече по отношение на причините не можем да коментираме на сегашен етап. Военна прокуратура е на място, както и Инспекцията за военни произшествия. Като завърши разследването, ще съобщим причините „, заяви министърът на отбраната Атанас Запрянов, който е в авиобаза „Граф Игнатиево“.
Служебният премиер Димитър Главчев, също е на мястото на инцидента. Той изказа съболезнования на близките на загиналите пилоти.
„Рутинен тренировъчен полет, който беше отдавна планиран и за който са се готвили от месеци. Тази задача е изпълнявана многократно. Днес им беше генерална репетиции. Майор Петко Димитров Димитров и старши лейтенант Владислав Атанасов Дункин са отлични летци, с отлична подготовка. 
Самолетът е минал тази година ремонт и е приет в българските ВВС. Експлоатиран е без проблем за всякаква дейност. 
Близките са информирани. Държах те да са информирани, преди да обявим имената официално”, заяви и командният офицер Ранков.
Както 24shumen.com нече информира преди обед, учебният военен самолет L – 39 ZA, се разби при сложна маневра на много ниска височина. Инцидентът е станал на база „Граф Игнатиево“ при подготовката на утрешните демонстрации по повод планираното авиошоу, което бе отменено.
По-рано днес президентът Румен Радев участва в демонстрационен полет на изтребител F-16 в авиобазата по покана на Военновъздушните сили на САЩ. За утре там беше планирано провеждането на летателен ден по случай 20 години от приемането на България в НАТО и 35 години от приемането на самолет МиГ-29 на въоръжение в българските Военновъздушни сили.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияВоенен самолет катастрофира в авиобаза „Граф Игнатиево“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here