дом Общество 730 първолаци прекрачват училищния праг в община Шумен

730 първолаци прекрачват училищния праг в община Шумен

0
ДЯЛ
Снимка: 24shumen.com/Архив

730 първолаци ще прекрачат училищния праг в община Шумен на 16 септември. Броят на учениците в общината е 8 234. Те са разпределени в 354 паралелки, с две повече от миналата година. Това съобщиха от Община Шумен.
Пет от 19 училища в региона учебният процес ще продължи да се осъществява на две смени. Това са СУ “Йоан Екзарх Български”, СУ „Сава Доброплодни“, III ОУ “Димитър Благоев”, НУ “Княз Борис I”, НУ “Илия Р. Блъсков”. Останалите общински училища в Шумен ще са на едносменен режим на обучение.
660 са учениците, които ще пътуват, за да учат. Общината е осигурила 12 училищни автобуса. Сключени са договори с превозвачи, които безплатно ще транспортират 210 ученици.
В училищата работят 19 здравни кабинети с 22 специалисти по здравни грижи – фелдшери и медицински сестри.
Учебните заведения са обезпечени с педагогически и непедагогически специалисти, осигурена е охрана и видеонаблюдение, отопление, храна за целодневното обучение.
През лятото в училищата и общежитията са извършени ремонти за 1 401697 лева. От тях 1 195 872 лева са по проекти и програми на просветното министерство, като голяма част са вложени за STEMkabineti.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЧистят Платото на 14 септември
Следваща статия2 818 са малчуганите в детските градини на общината

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here