дом Спорт Започна футболното първенство в област Шумен

Започна футболното първенство в област Шумен

0
ДЯЛ
Снимка: Салим Салих

В събота и неделя се играха първите двубои от новото регионално първенство по футбол в област Шумен. Получиха се интересни резултати. В централна РФГ-Шумен това първенство ще се състезават 10 отбора събрани на регионален принцип. Тук са все елитните отбори на областта. Затова и в края на първенството 4 отбора ще вземат участие във финалната фаза. В първия кръг прави впечатление победата на втория тим на „Волов-Шумен 2007“ над „Смядово“ (Смядово), „Герой“ (Зайчино ореше) при гостуването на новака „Младост“ (кв. „Макак“), „Републиканец“ (Енево) над тима на „Велики Преслав“ както и на „Енев“ (Дибич) при гостуването на коравия тим на „Локомотив“ (Каспичан). Организационни причини повлияха за непровеждането на мача в село Царев брод при гостуването на „Чавдар“ (кв. „Дивдядово“). В село Енево първата победа беше отпразнувана с музика и общоселско веселие до късно в неделя вечер.
Северната група ще е с 9 отбора. В първия кръг прави впечатление загубата на шампиона на област Шумен за сезон 2023/2024 тим на „Мълния“ (Климент) при гостуването на „Устрем“ (Пет могили), както и победата на „Ракета“ (Тъкач) като гост на „Зенит“ (Черноглавци). Победата на „Заря“ (Тодор Икономово) над „Космос“ (Браничево) е закономерна. В село Тъкач първата победа на чужд терен беше отпразнуваха с веселба след мача осигурена от местните спонсори на отбора.
В южната група ще премерят сили 12 отбора. „Тошев“ (Правенци) беше безпощаден над новака „Балкан“ (Друмево) на старта с изразителното 13:1. „Спортист“ (Троица) също започна уверено първенството побеждавайки гостите от село Осмар с 6:0. „Устрем“ (Трем), „Звезда“ (Студеница) и „Ботев“ (Каменяк) прибавиха по 3 точки след победите в първия кръг. Само мача в село Звегор с гостите от село Близнаци не излъчи победител.
Навсякъде футболните двубои са преминали като спортни празници на съответното населено място. Е има и претенции към съдийството в първия кръг, но това са нормални неща, които в следващите мачове ще се изчистят и подобрят.
Футболните срещи трябва да се играят за удоволствие на състезателите – призовават на старта от ОС на БФС-Шумен.
Салим Салих
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПеевски поиска от ЦИК оттегляне на заявление, подадено от Чакъров за регистрация на ДПС

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here