дом Политика Секретарят на ЦИК създаде правен абсурд с регистрацията на ДПС-ата – и...

Секретарят на ЦИК създаде правен абсурд с регистрацията на ДПС-ата – и двете заявления заедно, но без входящ номер

0
ДЯЛ

Централната избирателна комисия (ЦИК) реши да приеме паралелно заявленията за участие в изборите и на поддръжниците председателя на ПГ на ДПС Делян Пеевски и на почетния председател Ахмед Доган. Това стана на заседание на ЦИК, предавано онлайн на сайта на Комисията.
Скандалът беше заложен от Севинч Османова, секретар на ЦИК, но и член на ЦОБ на ДПС, която снощи пусна през задния вход във фоайето на комисията депутати от фракцията „Аталай-Чакъров“ с идеята да пренощуват тук, за да изпреварят чакащите отвън.
Решението към 15.00 часа беше взето с осем гласа „за“ и три „против“, като беше уточнено, че и двете заявления ще бъдат записани в един и същи час и няма да им се поставя пореден номер.
Гласувалите „против“ са категорични, че с това решение се създава правен абсурд.
ЦИК обсъди и отхвърли предложение за промяна на мястото, където се приемат документи за регистрация на партии и коалиции за участие в парламентарните избори на 27 октомври. Предлагаше се ЦИК да изпрати писмо до председателя на Народното събрание Рая Назарян да бъде преместено мястото за приемане на документите за регистрация и вместо в Мраморното фоайе това да става в зала 1 или зала 5 на парламента.
Сред мотивите за предложението от ЦИК посочиха, че сутринта е установено, че не могат да се приемат документи в нормална обстановка, тъй като мястото на приемане на документи, е било окупирано от представители на партия. Предложението за преместване на мястото беше отхвърлено с 5 гласа „за“ и 6 „против“.
Тази сутрин приемът на документи беше отложен, след като в сградата на ЦИК двата депесарски лагера, за да подадат документи за регистрация за предстоящите избори на 27 октомври т.г., а вътре ги чакаха прередилите ги през нощта.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияНад 15 000 000 лева платени през ПОС терминали в НАП-Шумен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here