дом Спорт „Ботев“ загуби гостуването си на „Доростол“

„Ботев“ загуби гостуването си на „Доростол“

0
ДЯЛ
"Ботев" - Нови пазар Снимка: Салим Салих

Футболистите на „Ботев“ (Нови пазар) загубиха с минимален резултат 1:0 гостуването на „Доростол“ (Силистра). Двубоят се игра на градския стадион в крайдунавския град и бе от поредният III кръг от първенството в Североизточна Трета лига. Първо домакинство на „Доростол“ (Силистра) и второ гостуване на „Ботев“ (Нови пазар) от началото на първенството. Домакините започнаха активно мача, владеейки повече топката и създавайки опасности пред вратата на Симеон Симеонов. Много бързо обаче новопазарци възстановиха играта и дори доминираха с непрестанни атаки към противниковата врата. Бързите им атаки създадоха доста проблеми на защитата на домакините. Веднъж и гредата помогна на Иван Атанасов вратаря на „Доростол“ да запази вратата си суха до края на полувремето. В края на първата част „Доростол“ (Силистра) едва не поведе в резултата. Капитанът Георги Димитров отправи удар с глава, който беше избит от голлинията от защитник на гостите. Първото полувреме завърши без отбелязани голове.
Второто полувреме започна с натиск от страна на „Доростол“ (Силистра). В 53-та минута нападателят Сонер Хюсеин пропусна най-чистото положение като от един-два метра не можа да прати топката в мрежата. Шутираната топка обаче удари гредата. В 58-та минута Георги Димитров все пак превзе вратата на новопазарци с плътен удар извън наказателното пале. Гостите реагираха бързо като атакуваха непрестанно вратата на домакините. Два пъти Олексий Мажинский пропусна да вкара, озовал се сам срещу вратаря Иван Атанасов. Капитана Димитър Димитров и Дмитро Жимчук също пропиляха по една възможност. Накрая играещият президент на „Ботев“ (Нови пазар) Йордан Миленов също пропусна с глава да изравни резултата. Въпреки игровото си предимство в края на мача новопазарци не успяха да реализират гол и загубиха минимално двубоя. В следващия кръг „Ботев“(Нови пазар) отново гостува на „Рилци“ (кв. „Рилци“ Добрич). Мача по програма е на 7 септември 2024 г. (събота) от 17,00 часа.
„Ботев“(Нови пазар) игра в следния състав:
12 Симеон Симеонов, 18 Аян Ирфан, 14 Банко Банков, 24 Даниел Костадинов, 5 Христо Димитров, 6 Александър Йовчев, 13 Николай Пантев, 11 Олексий Мажинский, 7 Дмитро Жимчук, 10 Димитър Димитров (к), 9 Янаки Смирнов
Резерви: 17 Йордан Миленов, 25 Светослав Павлов, 2 Валентин Кючуктепе, 23 Ростислав Миков, 15 Мерт Вадет Треньор: Михаил Венков.
Салим Салих
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статия„Волов-Шумен 2007“ с първа победа в първенството

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here