дом Спорт 31 отбора ще участват в областното футболно първенство

31 отбора ще участват в областното футболно първенство

0
ДЯЛ

Футболното първенство в област Шумен сезон 2024/2025 започва на 7-8 септември, съобщи Милен Христов – председател на ОС на БФС-Шумен. На регионална среща с ръководителите на футболните клубове от населените места в региона бяха обсъдени новите моменти за новото първенство утвърдени от Българския футболен съюз. Изтеглен бе жребият за шампионата в трите групи – северна, централна и южна.
След изиграване на мачовете от есенния и пролетния полусезон и класирането на отборите ще има отново финална фаза. Първите два отбора от северна и южна група, както и първите четири тима от централната група ще се борят за спечелването на първенството. Така беше и в миналото първенство. Прави впечатление неучастието в новото първенство на отборите на „Лудогорец“ (Каолиново), и „Златен век“ (Велики Преслав). Новите отбори са „Балкан“ (Друмево), „Младост“ (кв. „Макак“), „Републиканец“ (Енево) и „Устрем“ (Осмар). В централна регионална група „Шумен“ ще вземе участие и новосформираният втори отбор на„Волов-Шумен 2007“, който ще се ръководи от Филип Крумов. Ето какво отреди жребият за първият кръг който ще е на 7-8 септември, като началните часове ще се определят допълнително:

ЮЖНА РЕГИОНАЛНА ГРУПА „ШУМЕН“ ЩЕ Е С 12 ОТБОРА:
„Устрем“ (Трем) – „Балкан“ (Средня)
„Заря“ (Звегор) – „Близнаци“ (Близнаци)
„Кочово“ (Кочово) – „Звезда“ (Студеница)
„Ботев“ (Каменяк) – „Червена звезда“ (Дренци)
„Балкан“ (Друмево) – „Тошев“ (Правенци)
„Спортист“ (Троица) – „Устрем“ (Осмар)

СЕВЕРНА РЕГИОНАЛНА ГРУПА „ШУМЕН“ ЩЕ Е С 9 ОТБОРА
„Ясен 2007“ (Ясенково) – „Победа“ (Пристое)
„Зенит“ (Черноглавци) – „Ракета“ (Тъкач)
„Устрем“ (Пет могили) – „Мълния“ (Климент)
„Заря“ (Тодор Икономово) – „Космос“ (Браничево)
Борци – почива

ЦЕНТРАЛНА РЕГИОНАЛНА ГРУПА „ШУМЕН“ ЩЕ Е С 10 ОТБОРА
„Младост“ (Макак) – „Герой“ (Зайчино ореше)
„Локомотив“ (Каспичан) – „Енев“ (Дибич)
„Волов-Шумен 2007“-2 (Шумен) – „Смядово“ (Смядово)
„Ендже“ (Царев брод) – „Чавдар“ (кв.Дивдядово)
„Велики Преслав“ (В. Преслав) – „Републиканец“ (Енево)

Салим Салих
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияНаселени места и райони с прекъсване на електрозахранването

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here