дом Общество Президентът Радев: Шипка е кръстопът на историческата ни съдба

Президентът Радев: Шипка е кръстопът на историческата ни съдба

0
ДЯЛ
Снимка: Фейсбук

Многобройни са местата по българските земи, които пазят спомен за борбите за национално освобождение, но славата на Шипченската епопея остава ненадмината. Вече 147 години подвигът на българските опълченци е стожер на националната ни памет, на обичта към Отечеството, символ на възродения български дух и на саможертвата в името на свободата. Това написа президентът Румен Радев в профила си във Фейсбук по повод честванията на 147 години от боевете на връх Шипка.
„Шипка е кръстопът на историческата ни съдба. Символ, че борбата за справедливост и по-добър живот никога не е обречена и че всяка битка в името на България може и трябва да бъде спечелена. В днешния ден отново се прекланяме пред падналите синове на руския и на много други братски народи от армията на руския император Александър II, пред нашите опълченци и доброволци, без да делим пролятата за България кръв. Веднъж напоила земята ни, тя завинаги остава кръвта на българската свобода.
Камък по камък и за вечни времена дедите ни издигнаха на този прочут връх Паметника на свободата. В основите му вече 90 години българите от близо и далеч полагат венци и цветя в знак на почит към паметта на загиналите и на вярата ни в бъдещето на България. Наш дълг е да съхраним завета на предците ни и да го пренесем непокътнат през времето в името на бъдещите поколения“, се казва още в обръщението на държавния глава.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияБлизо 20 бегачи на старта на бирената миля

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here