дом Общество Благодарност към полицаи, спасили човешки живот

Благодарност към полицаи, спасили човешки живот

0
ДЯЛ
Снимка: ОДМВР-Шумен

Спасен човешки живот… – така започва написаното на пишеща машина от 88-годишен шуменец писмо до началника на РУ-Шумен писмо. В него Тончо Стоянов описва как полицейски екип, в който били мъж и жена му дарили втори живот. В следобедните часове на 15 ноември миналата година мъжът си работил до източния вход на блока на ул. “Одрин“, в който живее. В един момент му прилошало, подкосили му се краката и паднал на земята. Минаващите в това време покрай блока полицейски служители го видели, и се притекли на помощ. Помогнали му да стане, прибрали съдовете, които мил в избеното помещение, заключили, и му дали връзката с ключове. Извикали спешна помощ, медиците пристигнали и го качили в линейката.
„ До края на месец март 2024 година нищо не помня какво е станало с мен. Разказаха ми, че съм получил мозъчен инсулт. По тази причина цялата ми дясна половина от тялото ми беше обездвижено, нямах говор, и не можех да пиша. След четири месеца, след много мъки тялото ми започна да се възстановява, проговорих, проходих с бастун. Обръщам се към вас да издирите тези двама благородни служители, които ми дариха втори живот… Гражданската и човешка съвест ме задължават да им благодаря за проявената навременна и бърза помощ, за да живея втори живот“, пише в писмото Тончо Стоянов.
Полицейските служители, оказали помощ на 88-годишния шуменец са Борислава Стефанова и Атанас Димитров от Охранителна полиция в РУ-Шумен. „Помня случая, помня и мъжа, радвам се, че е жив и здрав. Помогнахме, както би трябвало да помогне всеки човек, без значение дали е полицай или има друга професия“, каза полицай Стефанова.
Благодарим ви, колеги, че за пореден път правите поредната добрина тихо. Вярваме, че сте изпитали удовлетворение, че сте помогнали на един човек и това ви е било достатъчно.

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияС 36% по-малко въведени в експлоатация сгради в областта

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here