дом Криминале Огън унищожи фураж и 15 дка шипкови храсти, пожар горя и в...

Огън унищожи фураж и 15 дка шипкови храсти, пожар горя и в овощна градина

0
ДЯЛ

На 11 сигнала за произшествия са реагирали дежурните противопожарни и спасителни екипи през изминалите 72 часа, съобщиха от ОДМВР-Шумен.
В 11.50 часа на 9 август е приет сигнал за пожар в стърнище в землището на село Иваново. Насочен на място е екип на УПБЗН-Върбица. Огнеборците заварили да гори стърнище и пояс от шипки. Поради силния вятър и бързо разпространяващите се пламъци на помощ в гасенето пристигнали екипи на РСПБЗН-Велики Преслав и РСПБЗН-Шумен. Оказана е помощ и с два трактора с плугове и трактор с пръскачка. Пламъците са погасени с помощта на 23 тона вода. Унищожени са 50 бали фураж, 15 декара посеви с шипка. Спасена от опожаряване е 300 декара смесена гора и 10 декара слънчоглед. Причина за пожара – небрежност при боравене с открит огън.
Погасени на 11 август са пожари в сухи треви на жп спирката в кв. „Тракия“, в метален контейнер за отпадъци на ул.“Александър Стамболийски“ във Върбица, които са без материални загуби. Оказана е помощ за пренасяне на болен мъж в Смядово.
В 12.10 часа на 11 август е получен сигнал за пожар в овощна градина в село Войвода. Към мястото на произшествието е насочен екип на РСПБЗН-Нови пазар. По данни на собственика на градината пламъците тръгнали след паднали искри от електропровод. В пламъците са унищожени около 2 декара овощни дръвчета. Пожарът е ликвидиран с помощта на 1 000 л вода. Спасени от опожаряване са 98 декара с овощни дръвчета.
На 10 август е оказана техническа помощ за отключване на жилище в Шумен и за помощ при пренасяне на мъж от Смядово.
В петък са погасени пожари в сухи треви в село Памукчии, в село Иваново, в село Векилски и във Върбица. Произшествията са без материални загуби.

24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияОбщина Шумен осигури работа на 29 души по програми

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here