дом Общество Община Шумен осигури работа на 29 души по програми

Община Шумен осигури работа на 29 души по програми

0
ДЯЛ

Трудова заетост на 29 души по различни програми осигури Община Шумен съвместно с Бюрото по труда. Към момента наети на пълен работен ден са 9 души, а договорите на останалите 20 са за четиричасов работен ден.
В селата на територията на община Шумен 10 души са ангажирани с дейности, свързани с помощ при овладяване на щетите от пожари и бедствия, като сключените с тях договори са за четиричасов работен ден.
Двама технически секретари в социалните услуги са назначени по програма „Заетост и обучения на хора с трайни увреждания“ на 8-часов работен ден. Единият технически секретар е разпределен в „Център за социална рехабилитация и интеграция за лица със зрителни увреждания“, а другият е в екипа на „Център за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания“.
По програма „Активиране на неактивни лица“ са постъпили на пълен работен ден още двама души на длъжност технически секретар в администрацията на Община Шумен.
От 8 юли, в рамките на 5 месеца, по „Регионална програма“ в селата дейности по почистване и поддръжка изпълняват 15 души.
Общината продължава съвместната си работа с Бюрото по труда, като подготвя сключването на договор по програмите „Помощ при пенсиониране“ и „Младежка програма“. Планира се по програма „Помощ при пенсиониране“ да бъде назначен един човек над 60-годишна възраст, който ще заеме длъжността технически секретар в Общинската администрация за период от 2 години на пълен работен ден.
По „Младежката програма“ ще бъдат назначени безработни и неучащи младежи до 29 години. Заявените бройки към Бюрото по труда са 51 лица.
Към Бюрото по труда е изпратена информация за нуждата от строителни работници, които ще бъдат наети във връзка с изпълнението на одобрения проект „Извършване на строително/монтажни работи на обект: Център за социална рехабилитация и интеграция за възрастни хора с деменция“, финансиран по „Красива България“.
Осигуряването на трудова заетост чрез проекти и програми е част от приоритетите, заложени в управленската програма на кметския екип в посока провеждане на политики за социално включване и подкрепа на хората от уязвимите групи.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статия512 са практикуващите лекари в Шуменско, едва 60 са до 35-годишни

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here