дом Общество Кметът на Шумен и екипът му на среща с жители на кв....

Кметът на Шумен и екипът му на среща с жители на кв. „Еверест“

0
ДЯЛ
Снимка: Община Шумен

Кметът на Шумен проф. Христо Христов откликна на желанието на жители на кв. „Еверест“, които посетиха приемния ден миналия понеделник, и отиде на място заедно с ресорните заместник-кметове инж. Лиляна Гайдаржиева и Даниела Русева и директорите на общинските предприятия „Чистота“ и „Паркове и обредна дейност“. В присъствието на журналисти кметът разговаря с млади семейства и възрастни хора от квартала.
Като най-наболели проблеми бяха посочени лошото състояние на улиците, липсата на тротоари и достатъчно детски площадки и зони за отдих, осигуряването на обществен ред и сигурност, както и на повече удобни автобусни линии. Това съобщиха от пресцентъра на Общината.
Гражданите изразиха открито недоволство заради безпокойството и рисковете, които създават движещите се с висока скорост автомобили, бездомните кучета и конете, пуснати свободно на поляните край блоковете.
„Това, което видяхме в квартал „Еверест“, е много притеснително. Проблемите са тотални – като започнем от инфраструктура, осветление, зелените площи. Поехме като ангажимент да стартираме реновирането на улица „Северна“ с изграждането на тротоари. Осъществяването на проекта ще стане до 31 декември тази година. Ангажирахме се да бъдат извършени текущи ремонти – да запълним дупките в част от основните улици на „Северна“ в рамките на седмица-две, за да видят хората, че някой наистина мисли за тях.“, заяви след направения оглед кметът проф. Христо Христов. Беше поет ангажиментът да се отстранят повредите по уличното осветление, до края на годината да бъде изградена нова детска площадка. Още днес междублоковите пространства бяха основно почистени от общинските предприятия.
Градоначалникът увери, че в сътрудничество с органите на МВР ще бъдат предприети мерки за осигуряване на постоянно спокойствие и сигурност. Общинските инспектори от Наредба №1 ще започнат проверки и при констатирани нарушения, свързани с нерегламентираното отглеждане на животни, ще бъдат налагани санкции.
В дългосрочен план визията за квартала включва освен благоустрояване, оформяне на паркови пространства със зони за отдих. „Озеленяването на квартала като паркова територия позволява това. Проблемът ще бъде с гарантиране на запазване на засадените дръвчета и съоръженията от рода на пейки и беседки, защото през този 5-годишен период на устойчивост, ако това бъде разрушено, Общината ще бъде санкционирана.“, заяви кметът по време на обиколката в квартал „Еверест“.
Градоначалникът и ресорните заместник-кметове Даниела Русева и инж. Лиляна Гайдаржиева инспектираха и улиците „Надежда“ и „Рила“, за да се запознаят на място със състоянието и да бъдат набелязани възможни решения за полагане на асфалтова настилка.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статия74 души се изследваха за хепатит В и С в кампанията на РЗИ-Шумен
Следваща статияЗагиналият водач при тежката катастрофа тази сутрин е 60-годишен, спътничката му е в болница

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here