дом Общество Трима нови съдии запълват щата на Районния съд в Нови пазар

Трима нови съдии запълват щата на Районния съд в Нови пазар

0
ДЯЛ

Трима новоназначени съдии запълниха щата на Районен съд-Нови пазар. Това съобщиха от пресцентъра на Окръжния съд в Шумен.
През май 2024 г. в длъжност встъпи съдия Жулиета Стоянова. Родом е от Шумен, където е завършила и средното си образование. Завършила е „Право“ във Великотърновския университет. От 2015г. до 2023г. е прокурор в Районна прокуратура – Шумен. След конкурс за преместване от месец октомври 2023г. до назначаването й в РС – Нови пазар е била последователно съдия в Районен съд – Хасково и Районен съд –Балчик. Омъжена, с едно дете.
През миналата година Висшия съдебен съвет гласува нов пети щат за съдия и обяви конкурси за заемането на двете свободни щатни длъжности за съдия в РС – Нови пазар, чрез външно назначаване. Спечелилите конкурса са Десислава Маринова и Владимир Карагьозов.
Съдия Десислава Маринова е от Шумен. Завършила е средното си образование в СУ „Йоан Екзарх Български“. През 2016г. се дипломира по специалността „Право“ в РУ „Ангел Кънчев“. От 2018 г. до момента е била адвокат от Адвокатска колегия – Шумен. Владее английски език.
Съдия Владимир Крагьозов завършва средното си образование в ГПЗЕ „Захари Стоянов“ Сливен. През 2008 г. завършва „Право“ в СУ „Климент Охридски“. Има над 15 години стаж като юрисконсулт в кредитни институции. Владее английски език. Женен, с едно дете. Живее във Варна.
С назначаването на новите магистрати в Районен съд – Нови пазар се решава дългодишен хроничен кадрови проблем. Този районен съд е най-натоварения в Шуменски съдебен окръг.
От утвърдени щатове за районни съдии: до 14.12.2022 г. – 4 щатни бройки, а от 15.12.2022 г. – 5 щатни бройки, считано от 01.07.2021 г. там са правораздавали трима съдии, а в периода от м. 07.2023 до м. 10.2023 г. – четирима.
Запълването на съдийските щатове е голямо облекчение за Районния съд в Нови пазар и способства за нормализиране на натоварването и работния процес.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияДелян Пеевски: ПГ на ДПС няма да преговаря за кабинет с третия мандат, губи се ценно време на страната!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here