дом Политика ИТН получи третия мандат за съставяне на правителство

ИТН получи третия мандат за съставяне на правителство

0
ДЯЛ

Представители на „Има такъв народ“ получиха третия мандат за съставяне на правителство. Той им бе връчен днес от президента Румен Радев.
“Ще подходим изключително практично и с разум. Ще проведем разговори с всички парламентарно представени партии в българския парламент, включително с независимите депутати. Не е тайна нашето мнение, че за излизане от кризата, в която е страната, е необходимо бъдещото управление да стартира с широка парламентарна подкрепа”, заяви съпредседателят на ИТН и председател на парламентарната група на партията Тошко Йорданов при получаването на мандата.
При неизпълнение и на третия мандат, президентът трябва да насрочи парламентарни избори до два месеца от връщането на мандата.
Припомняме, че на 1 юли държавният глава връчи първия мандат на кандидата за министър-председател, издигнат от ГЕРБ – СДС – Росен Желязков, който го взе и веднага предложи структура и състав на Министерски съвет. На 3 юли парламентът обаче не избра за премиер Росен Желязков. 
На 22 юли вторият мандат получиха представителите на втората по численост парламентарна група в 50-ото Народно събрание – ПП-ДБ. Те го върнаха веднага неизпълнен. След като поискаха отсрочка от три месеца в предлагания от тях проект на декларация за излизане от политическата криза и не намериха подкрепа за нея от останалите парламентарно представени политически сили, от коалицията заявиха, че ще върнат мандата неизпълнен.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияДвама скочиха на полицаи, задържаха единия

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here