дом Общество Близо 2 000 подадени заявления за помощи за ученици в Шуменско

Близо 2 000 подадени заявления за помощи за ученици в Шуменско

0
ДЯЛ

Близо 2 000 заявления за отпускане на целева помощ за ученици са подадени в в дирекциите на „Социално подпомагане“ в област Шумен. От тях 1 683 са за ученици от първи до четвърти клас, а останалите са за осмокласници. Това съобщи за 24shumen.com директорът на Регионалната дирекция „Социално подпомагане“ Мартина Драгнева.
1 528 са заповедите издадени за отпускане на помощ за ученици от началния етап и 154 за осмокласници.
Размерът на помощта е 300 лева. Парите се превеждат на два пъти, като първата сума от 150 лева се предоставя в месеца след подаване на заявлението. Останалите 150 лева се превеждат в началото на втория учебен срок при условие, че детето продължава да посещава училище и няма пет неизвинени отсъствия.
Право на еднократната помощ за ученици от началния етап и за осмокласници имат всички деца без значение от доходите на семейството. Крайният срок за подаване на заявления за подпомагане е 15 октомври. Заявленията се подават дирекциите на „Социално подпомагане“ в област Шумен.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияСмущения на електрозахранването в квартал „Дивдядово“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here