дом Спорт Ясни са призьорите от Международния турнир по шахмат “Опен Шумен”

Ясни са призьорите от Международния турнир по шахмат “Опен Шумен”

0
ДЯЛ
Снимка: Спортен клуб по шахмат "Шумен"

Най-голямото шахматно събитие в България – Международният турнир по ускорен шах и блиц “Опен Шумен” завърши в неделя. Заключителната церемония се проведе в зала “Арена Шумен”, където протече и самият турнир, съобщиха организаторите от спортния клуб по шахмат „Шумен“.
На първо място в ускорения шах се класира Цветан Стоянов с 9 точки, следван от Кирил Георгиев и Вячеслав Тиличеев с 8,5 точки. На четвърто място съответно се нареди Ивайло Енчев, а на пето – Валентин Панкбучиян отново с 8,5 точки. На шесто място е Момчил Николов с 8 точки.
Призовата тройка в блиц турнира: Мартин Петров, Валентин Митен и Кирил Георгиев, които завършиха турнира с по 9 точки от 11, следвани от Вячеслав Тиличеев, Цветан Стоянов и Лъчезар Йорданов.
“Опен Шумен” за поредна година привлече над 200 български и международни участници в турнира по ускорен шах и над 160 в турнира по блиц – за да премерят сили на престижното състезание в град Шумен.
“Благодарим на всички, избрали да участват в този турнир, както и за добрите отзиви, които ни споделихте. За нас бе удоволствие да бъдем домакини и за пореден път да затвърдим водещата позиция на Шумен в българския шахмат. Целта ни е да позиционираме града ни като шахматна столица на България. С вашето активно участие, старание в играта, добри думи, няма да ни бъде трудно да го постигнем! До нови срещи!”. С тези думи Атанас Димитров закри Международния турнир по шахмат.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЛятно творческо ателие с Деляна

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here